Teufel legt de hoofdtelefoon lat nog hoger met de REAL Z

De Aureol® Real vonden wij al een top hoofdtelefoon van het Berlijnse merk Teufel. De on-ear koptelefoon wordt door collega reviewers geroemd vanwege ‘het vrijwel perfecte geluid’ en de ‘uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding’. Met de introductie van de nieuwe REAL Z een stapje verder gaan. Het resultaat moet een nog betere en bijzonder stijlvolle over-ear koptelefoon zijn. Misschien wel een must-have voor de ware muziekliefhebber.

In 2012 introduceerde de Aureol hoofdtelefoon. Een lekkere neutrale weergave met een open constructie. Een klein nadeel aan die ‘openheid’ was dat omgevingsgeluid doordringt en het geluid op de hoofdtelefoon ook door omstanders te horen is. Als we alleen zitten en willen genieten van ruimtelijk geluid is de Aureol onze hoofdtelefoon.

real-z-brown-mainDe nieuwe REAL Z is ontworpen met een half-open constructie. Daarnaast is ervoor gekozen de meer geluid doorlatende stof te vervangen door kunstleder van hoogwaardige kwaliteit. Dit zeer zachte en huidvriendelijke materiaal ademt, maar sluit ook goed af. De nieuwe oorkussens dempen het omgevingsgeluid aanzienlijk en zorgen er tegelijk voor dat er zo weinig mogelijk geluid uit de koptelefoons lekt. Daardoor is de REAL Z meer dan zijn voorganger geschikt voor het onderweg luisteren naar muziek. De iets meer gesloten contructie moet ook de bas weergave ten goede komen. Daar was overigens niets mis mee, maar tegenwoordig vraagt veel muziek om meer bas in een hoofdtelefoon. Extra rendement moet ook de Real Z geschikt maken voor wie knetter hard wil.
De onderdelen die bij de Aureol® Real nog uit kunststof waren vervaardigd, zijn bij de REAL Z vervangen door hoogwaardig aluminium. Dit maakt de koptelefoon niet alleen stijlvoller, maar ook een stuk steviger.

real-z-detail-plugSamengevat:
– Over-ear, half open ontwerp voor optimale onderdrukking omgevingsgeluid
– Stabiele constructie met aluminium elementen en flexibel kunststof
– Oorkussens van zacht en duurzaam kunstleder
– Stijlvol en chique design: verkrijgbaar in zwart of bruin

De REAL Z is geschikt voor vrijwel ieder afspeelapparaat. De twee van een stoffen omhulsel voorziene audiokabels van 1,3 en 3 meter zijn beide met een 3,5 mm mini jack uitgerust, een aparte 6,3 mm adapter is eveneens bijgesloten. Daarnaast wordt de REAL Z geleverd in een stevige transport-case, zodat deze veilig mee op reis kan.

De REAL Z is per drect te bestellen in de kleuren zwart of bruin en voor € 179,99 te bestellen in de webshop van Teufel. Wij wachten op onze review sample om hopelijk spoedig te berichten dat al deze claims waargemaakt worden.

real-z-box-open-02

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.