Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Teufel Aureol Real

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • mooi geluid
  • comfortabel
  • waar voor het geld
  • 8 weken retour recht

THE BAD

  • plastic uitstraling rode accent rand

Teufel-Aureol-Real-black

Teufel Aureol Real

Hoe kan je 30 jaar zitten slapen? Of was de marketing niet goed? Opeens is er in 2012 het ‘nieuwe’ audio merk Teufel uit Berlijn. Er lag een Teufel koptelefoon op de deurmat ter test: de Aureol Real. Net nadat het jaar met alle nieuwe hoofdtelefoons van Monster, Philips, UE, AKG, Parrot etc was afgesloten komt daar dit duiveltje uit een doosje.

De verpakking is al uniek. De hoofdtelefoon lijkt de zweven in de verpakking. Dit is niet zomaar een los statement. De Aureal is namelijk een ultra lichte hoofdtelefoon met High Definition pretenties. Die moet natuurlijk zweven, maar doet hij dat ook met de luisteraar?
Teufel-Aureol-Real-bag

Lichtgewicht krachtpatser
De Teufel Aureol Real is inderdaad erg licht (185 gram) en zit mede daardoor prettig op het hoofd. In de verpakking zitten twee snoeren. De één met een mini jack en de ander met een ouderwets vette stereo jack. De kabeltjes zijn van geweven materiaal en voelen goed aan en worden minder snel een wirwar. Voor opbergen levert Teufel een fraaie opbergzak. Deze is net zo zacht als de oorkussens en padding onder de hoofdband. Het hoogglans plastic is beschermd met folie. Wanneer je dit weghaalt zie je de rode accent rand glimmen. Iets te plastic voor de HD ambities. Dat is dan jammer.
Het geluid van de Aureol Real is werkelijk een verlichting in het bombastische Monstergeweld van nu. Het hele spectrum lijkt netjes tot zijn recht te komen. Door de open constructie van de hoofdtelefoon klinkt de muziek ook luchtiger dan met een gesloten hoofdtelefoon of oordopjes. Er zit één klein nadeel aan dit systeem. De omgeving hoort een deel van wat jij hoort. Zit je in een lawaaierige omgeving dan hoor je ook wat er om je heen gebeurt. Dit kan ook een pluspunt zijn: je zit immers nooit geheel afgesloten van de omgeving. Op papier (of reviewsite) lijkt de open constructie niet ideaal, maar de geluidskwaliteit is werkelijk verbluffend voor de prijsklasse. Het kunnen waarnemen wat er om je heen gebeurt blijkt in de praktijk ook prettig. Natuurlijk hoor je dan soms geluiden door jouw muziek heen, maar de muziek houdt altijd de boventoon.

Teufel-Aureol-Real-whiteDertig jaar bewaard geheim
Teufel blijkt een dertig jaar oude audio specialist uit Berlijn te zijn met anno 2012 enkel online verkoop. Dat betekent dat het product ook bij jouw op de deurmat kan belanden. Ben je niet tevreden, dan heb je acht weken bedenktijd voor retour zenden. Natuurlijk zitten daar kleine lettertjes bij, maar het is meer tijd dan je in een winkel (met allerlei lawaai om je heen) krijgt. De Aureol Real overtuigt zozeer dat de nieuwsgierigheid naar de andere producten en het verhaal achter deze duivel uit de jaardrempeldoos. De Aureol Real klinkt werkelijk drie maal duurder dan de 99 Euro wat Teufel er voor vraagt. De oude Sennheiser HD240 Reference gaat definitief met pensioen.

Eén reactie

  1. Dit is voor mij de allereerste keer dat ik het koptelefoon merk Teufel hoor.
    Dat dingetje ziet er qua design ook nog eens prima uit, stukke beter dan die peperdure beats by dre . Ben nu toch wel erg benieuwd waarom de Teufel nooit echt is ”doorgebroken” op de Europese markt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.