Microsoft heeft last van oplichters die de Windows 10 lancering misbruiken

Het gebeurde al dat internetoplichters mensen belden in de hoop Microsoft account informatie en toegang to systemen te ontfutselen. De lancering van Windows 10 vergroot het aantal van dit soort phishing praktijken.

Ook nu weer maken internetoplichters misbruik van consumenten door ze te bellen in het kader van de Windows 10 upgrade. Daarnaast sturen ze mails uit met download links. Microsoft geeft aan nooit op telefoontjes of e-mails met betrekking tot de Windows 10 update in te gaan.

Wil je vanuit Windows 7 of Windows 8 een upgrade naar Windows 10 doen, zijn daar drie manieren voor:

1) Via de melding in de taakbalk van Windows 7 of 8.1

Degenen die een reservering hebben gemaakt om Windows 10 te installeren, krijgen een melding in de taakbalk als hun upgrade klaar staat, dit kan dagen tot weken duren. Omdat miljoenen pc’s in de wereld geüpgraded worden, wordt Windows 10 namelijk gefaseerd uitgerold. Meer informatie over het reserveren van de Windows 10-upgrade is te vinden via deze pagina.

2) Windows 10 Check-Ins in heel Nederland

Voor wie niet kan wachten zijn er Windows 10 Check-Ins. Daar kunnen consumenten naar toe met hun laptop of PC en worden zij ter plaatse geholpen met hun upgrade. Kijk voor de locaties van alle Windows 10 Check-Ins in Nederland op Windows.nl.

3) Windows 10 helemaal zelf installeren

De technici onder ons kunnen Windows 10 ook helemaal zelf installeren. Meer informatie over het zelf downloaden en installeren lees je op deze pagina. Let op: voor het uitvoeren van deze derde optie is wel enige IT-kennis nodig!

Eén reactie

 1. Ik ontving een email van Corporate Data Supervisor, (info@ixiuxvr.com) with the title Congratulations on your purchase of windows 10
  including an attac hment (ZIP file) which is titled Invoice Windows 10 8487088132-en.zip
  As the update to Windows 10 is supposed to be free of charge (from Windows 8.1 anyway, i have a licensed copy of that version) I did not expect an invoice. I tried to respond, but the email address is no reply! Of course I did not open the attachment!
  I tried to forward it to my other computer including the attachment, but i got a message that the message is blocked because it contains harmful content! this must surely be a phishing attempt.
  The sender makes another mistake: They spell Windows with a lowercase W, while Microsoft always uses uppercase first letter on Windows!
  The malware checker did its work. I could not send it to my other email address! It must be PHISHING or they try to install malware on my computer! I expect the latter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events