Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Huawei komt met de Ascend G7 (€299) en de Ascend Mate7 (€499/599)

Begin dit jaar introduceerde Huawei nog de flinterdunne Ascend P7. Deze wordt vandaag opgevolgd door de eveneens flinterdunne, maar veel goedkopere, Ascend G7. Daarnaast komt Huawei met een grootformaat flagship. De 6 inch Ascend Mate7.

Huawei Ascend G7

De Ascend G7 meet slechts 7,6mm dun en weegt nog maar 165 gram. Om op deze schaal nog een beetje design neer te zetten maakt Huawei gebruik van een proces dat nano molding heet. Hierdoor kan ook Huawei een metallic design opleveren terwijl het gewoon plastic gebruikt. Ditzelfde zagen we ook bij de high-end LG G3.

VxZ8UAUyhSZywZ4r362WhVJsQbF9sWPy6cj-R-R3-Bo

De Ascend G7 is een LTE 4G smartphone en daarmee één van de goedkopere opties om van 4G te genieten. Het display van de G7 meet 5,5 inch en heeft een 1280×720 HD resolutie. Daaronder ligt een 1,2GHz quad-core processor en een 3.000mAh accu.

rQBrzri4av2v0Wf69eQLufqOGJLqYBhN57v1ztR-2bs

Qua camera’s ben je ook niet slecht af. De Ascend G7 beschikt achter over een 13 megapixel lens met een BSI CMOS sensor en 28mm lens. Aan de voorkant zit een 5 megapixel groothoek camera voor selfies. Door een dubbele tik op de volumeknop maak je een foto in één seconde tijd.

Huawei Ascend Mate7

Met de Ascend Mate7 komt Huawei applovers tegemoet. Deze smartphone bevat een lekker groot 6 inch display en bevat de nieuwste technologie van Huawei. Zo bevat het toestel onder anderen een scanner voor vingerafdrukken voor verbeterde beveiliging en mobiele transacties. Deze zit lekker handig aan de achterkant van het toestel. Daar heb je immers wel een vinger over voor dit soort taken ;-).

Howel de Ascend Mate7 een relatief grote smartphone is, meet hij toch maar 7,9mm dik. In de body heeft Huawei een grote 4.100mAh accu weggewerkt met daaromheen ruimte voor haar eigen Kirin 925 chipset. Deze bevat vier processorkernen op 1,8GHz en vier processorkernen op 1,3GHz. Het zal voor reguliere toepassingen leunen op de energiezuinige 1,3GHz kernen terwijl games en andere zware apps gebruik kunnen maken van de volle rekenkracht.

yVwYSeyX6gU8EBrsMw9Ytd-lKOITudQAFSnSw4HbDyI

De Huawei Ascend Mate7 is een LTE 4G smartphone met een maximale internetsnelheid van 300Mb per seconde. Er komen twee uitvoeringen van de Ascend Mate7. De goedkoopste heeft 16GB aan opslagruimte en 2GB aan werkgeheugen. Het meeste haal je uit de duurdere versie. Daarin zit 32GB aan opslagruimte en 3GB aan werkgeheugen.

In tegenstelling tot de Ascend G7, is de Ascend Mate7 wel grotendeels van echt metaal gemaakt. Toch is het gewicht met 185 gram nog best laag gehouden. De rand om het display is met 2,9mm ook lekker dun.

Aan de achterkant van de Ascend Mate7 krijg je een 13 megapixel camera met Sony’s vierde generatie BSI CMOC sensor. Aan de voorkant zit een 5 megapixel camera voor selfies.

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend G7 ligt deze maand al in de winkel voor €299. De Ascend Mate7 kost €499 voor de 2GB/16GB uitvoering. De betere 3GB/32GB uitvoering kost €599.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.