Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De Diamond S is het nieuwe vlaggenschip van Archos

Met de Diamond S introduceert Archos haar nieuwste Android smartphone waarbij design duidelijk voorop staat. Zo heeft Archos ervoor gekozen de voor- en achterkant met glas af te werken. De voorkant is beschermd met Gorilla Glass 3.

Het display van de Archos Diamond S meet 5 inch. Opvallend genoeg heeft Archos Super AMOLED displays weten te bemachtigen waardoor je vrijwel zeker weet dat je extreem levendige kleuren mag verwachten tegen een gering energieverbruik. De resolutie ligt met 1280×720 pixels op HD-Ready niveau.

Het geheel wordt aangedreven door een octacore chipset van MediaTek. Alle 8 cores draaien op 15GHz en hebben beschikking over 2GB aan werkgeheugen. Voor games heeft het toestel een Mali T720-MP3 GPU meegekregen.

Voor de rest draait het toestel op Android 5.1 en is er ondersteuning voor 3G/4G, Bluetooth, WiFi en GPS. Qua camera’s krijg je 16 megapixel achter en 8 megapixel voor. De accucapaciteit ligt op 2.300mAh.

Beschikbaarheid

De Archos Diamond S gaat €229,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.