Britse politicus wil drones inzetten tegen zeemeeuwen

Ze horen bij de kust, maar zijn steeds verder landinwaarts te vinden. Daarnaast worden ze steeds brutaler. Ik heb het over de goede oude zeemeeuw. Hoewel ik er zelf weinig last van heb, is er een politicus in het Verenigd Koninkrijk dat die de populatie met behulp van drones wil beperken.

Het idee van het gemeenteraadslid is niet zozeer om drones met wapens uit te rusten om op de zeemeeuwen te gaan jagen, maar om ze met gif uit te rusten. Met behulp van drones zouden nesten moeten worden opgezocht waarna de drones gif moeten loslaten waardoor eieren niet meer uitkomen. Of het gif ook schadelijk is voor de vogels zelf is onbekend. Het zou dus goed zijn dat de levende exemplaren geen hinder ondervinden van de operatie.

Via BBC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.