Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Android apps werken onder Windows 10 Mobile

Het is geen geheim dat Microsoft hard werkt aan de ondersteuning van Android apps voor haar Windows smartphones en tablets. Hierdoor zou het voor ontwikkelaars gemakkelijk zijn hun apps op beide platforms te lanceren en Microsoft’s eigen app store eindelijk een boost in beschikbare apps kunnen krijgen.

Waar iOS ontwikkelaars toegang hebben gekregen tot Windows Bridge op iOS apps naar Windows te converteren, krijgen Android ontwikkelaars toegang tot Project Astoria. Deze engine laat Android apps denken op een Android systeem te draaien waardoor ze gewoon geopend kunnen worden.

Officieel moeten ontwikkelaars wel nog een paar aanpassingen aan de code maken, maar enthousiaste gebruikers hebben ontdekt dat er apps zijn die zonder aanpassingen op het toestel kunnen draaien door ze te sideloaden via ontwikkelaarstools van Google.

Om specifiek te zijn, dit gaat om apps die geen gebruik maken van Google Play Services. Denk dus aan apps die niet afhankelijk zijn van in-app payments, Google Maps etc. Binnen de Windows omgeving zijn de Google Play Services niet beschikbaar. Dit zal dan ook de voornaamste aanpassing zijn die Android ontwikkelaars moeten doen om hun app op Windows 10 Mobile te lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.