Windows Bridge helpt iOS apps om te zetten naar Windows

Microsoft heeft een belangrijke stap gezet om meer apps op het Windows platform te krijgen. In april kondigde Microsoft hiervoor het Windows Bridge platform aan en sinds deze week is Windows Bridge (als vroege versie) beschikbaar voor ontwikkelaars.

Windows Bridge is een soort van Google Translate voor apps. Ontwikkelaars van iOS zetten hun code in Windows Bridge en Windows Bridge zet de code zo om dat de app hierna ook onder Windows kan draaien. Nu gaat het niet 100% vanzelf, maar Microsoft blijft hard werken aan verbetering van de app. De definitieve versie zou rond de herfst uit moeten komen.

De reden dat Microsoft in deze tools investeert is omdat het aanbod van apps voor Microsoft’s smartphones en tablets gewoon erg karig is. In het verleden bood Microsoft ontwikkelaars van populaire apps geld om een (toen nog) Windows Phone versie te ontwikkelen. De app stores van Google en Apple zijn momenteel nog steeds grofweg vijf keer zo groot. Deze tool moet het verandering in gaan brengen en dat is alleen maar goed nieuws voor iedereen met een Windows smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events