Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de SteakChamp 3-Color met 5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Zeer precies
  • Goed schoon te houden
The Bad
  • Batterij gaat 'maar' 1.000 steaks mee ;-)


Vorig jaar mochten we de originele SteakChamp reviewen. Ons grote punt van kritiek was dat je voor iedere vleesvoorkeur een andere uitvoering nodig hebt en dan gaat de geniale gadget veel geld kosten. Met de nieuwe SteakChamp 3-Color lost het bedrijf dit probleem voor goed op.

Unboxing

In de unboxing van de SteakChamp 3-Color zien we dat je de SteakChamp 3-Color ontvangt inclusief een cradle en een korte handleiding.

Design

Qua design heeft de SteakChamp 3-Color een berg kleine veranderingen ondergaan. De belangrijkste verandering is de LED. Bevatte de eerste SteakChamp enkel een rode LED, is deze nu vervangen voor een multicolor model.

SteakChamp 3-Color IMG_4391

Ook de prints op de SteakChamp zelf zijn veranderd. Zo is de print op de pin zelf verdwenen (jammer) en is het logo nu om de LED geprint. Hier stond eerst de aanduiding voor het model.

Ook het aantal modellen is teruggebracht. SteakChamp bracht vijf modellen op de markt, maar de Nederlandse importeur beperkte zich al tot drie modellen. Medium Well, Medium en Medium Rare. De LED versie beperkt zich tot deze drie bereidingen.

SteakChamp 3-Color IMG_4390

Ook de cradle waar je de SteakChamp 3-Color in bewaard is aangepakt. Hij bevat veel meer teksten en aanwijzingen om je op weg te helpen. Ook de verpakking bevat meer aanwijzingen waaronder de minimale dikte van het vlees.

Vlees

De SteakChamp 3-Color is op allerlei steaks en biefstukken te gebruiken. Wel vereist de SteakChamp 3-Color een dikte van minimaal 2,5CM en het vlees moet zo lang zijn dat de SteakChamp 3-Color niet uitsteekt. Dan kan hij immers niet de kerntemperatuur meten.

De bereidingswijze van het vlees maakt niet uit. De SteakChamp 3-Color is zowel op de grill als in de oven te gebruiken. Het maakt ook niet uit of je op gas, elektra of kolen werkt. Doordat de SteakChamp 3-Color met een kerntemperatuurmeting werkt is het resultaat constant hetzelfde terwijl de tijd door alle omgevingsvariabelen kan variëren.

SteakChamp 3-Color IMG_4411

Schoonmaken

De SteakChamp 3-Color mag nog steeds niet in de vaatwasser. Ik gebruik hygiënische doekjes om de SteakChamp 3-Color snel schoon te maken. Dat werkt perfect.

Accuduur

Je verwacht het misschien al, de SteakChamp heeft geen verwisselbare accu aan boord en ook een aansluiting om deze bij te laten ontbreekt. Daar is simpelweg geen plaats voor, als dat soort componenten al goed tegen de hitte kunnen.

Is de batterij van de SteakChamp leeg, is het simpelweg tijd om hem bij het elektronisch afval te deponeren. Maak je echter niet al teveel zorgen. De SteakChamp moet ongeveer 1.000 steaks meegaan. Bij dagelijks gebruik voor één steak is dat een krappe drie jaar, maar dan wil je waarschijnlijk ook geen steak meer zien 😉

Om de batterij te sparen, knippert de LED maar kort. Daarnaast moet je de SteakChamp activeren voor gebruik. Ongeveer vijf minuten na gebruik schakelt hij zichzelf weer netjes uit. Zet je hem per ongeluk aan, ook dan gaat hij na een half uurtje vanzelf weer uit.

Conclusie

Ik was vorig jaar al helemaal weg van de SteakChamp, maar het zat me dwars dat ik voor een medium well steak een ander exemplaar moest kopen dan voor een medium rare steak. De nieuwe SteakChamp 3-Color lost dit voor altijd op en is daarmee de ultieme steak champ.

Beschikbaarheid

De SteakChamp 3-Color ligt nu in de winkel. De oude versie lijkt niet meer te worden geproduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.