Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Google investeren in LG?

LG en Samsung zijn al jaren elkaars grootste concurrenten. Niet vreemd, want ze komen beiden uit hetzelfde land en presteren het om iedere keer innovaties kort na elkaar te presenteren. Hoewel Samsung nog steeds een familiebedrijf is, is LG beursgenoteerd en ziet het al maanden de waarde van haar aandelen dalen.

Gisteren schoot de waarde van de aandelen LG ineens omhoog. Het gerucht ging dat Google een aandeel van 35% in het bedrijf zou willen kopen zonder dat het interesse heeft om het bedrijf te gaan besturen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Google investeert in een merk waar het nauwe banden mee heeft. Zo kocht Google eerder Motorola om het vervolgens weer af te stoten aan Lenovo (gestript van belangrijke patenten).

Ook de samenwerking met LG is altijd zeer intensief geweest. LG Electronics verkoopt immers smartphones en tablets op basis van Android. De investering zou voor LG een overweging kunnen zijn om het eigen WebOS besturingssysteem voor Smart TV’s te dumpen voor Google’s Android TV. Hierdoor zou Google’s platform een flinke boost krijgen. Daarnaast maakt LG Chem accu’s die Google kan gebruiken voor haar zelfrijdende auto’s. Er valt dus het nodige te winnen.

Toch blijft het voor nu bij speculatie. LG heeft laten weten dat het om geruchten gaat en Google houdt het stil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.