De NS Stationsklok is nu te downloaden voor Android Wear

De Utrechtse app bouwer Pixplicity heeft de vrijheid genomen om de beroemde klokken van onze NS om te bouwen tot een SmartWatch klok voor Android Wear. Hoewel je zou denken dat het enkel om een stukje vormgeving gaat, doet deze watchface het onlogische gedrag van de echte NS klokken na en dat maakt deze watchface toch echt bijzonder.

De secondewijzers van de NS klokken lopen het klokje rond in 58 seconden in plaats van 60 seconden. Op de hele minuut wachten ze op een synchronisatiesignaal waarna de minutenwijzer een positie opschuift en de secondewijzer weer een ronde mag maken.

De Stationsklok watchface van Pixplicity doet hetzelfde. Het loopt iets sneller om daarna te wachten met het verplaatsen van de minutenwijzer. Oké, het wacht niet op een synchronisatiesignaal, maar loopt gewoon in een vast patroon. Dit vroeg ook om enige uitdaging in de ontwikkeling van het klokje.

Het is onduidelijk of Pixplicity toestemming van de NS heeft om de klok na te bouwen. Apple kopieerde Apple eerder al de Zwitserse stationsklok waarna Apple en de Zwitserse spoorwegen tot een schikking zijn komen. Vooralsnog lijkt de NS minder moeilijk te doen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events