Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple Neemt Licentie op Zwitserse Stationsklok

Het zal je maar gebeuren. Breng je een nieuwe versie van je OS uit, is het niet een concurrent die je voor het gerecht dreigt te slepen, maar een vervoersmaatschappij. Dat je een verkoopverbod krijgt omdat je patenten schendt kan gebeuren, maar omdat je het ontwerp van een algemene klok hebt overgenomen is gewoon niet cool ;-).

Gelukkig zal het zover niet lopen. Apple heeft namelijk een licentie op de klok afgenomen bij het Zwitserse spoorbedrijf SSB waardoor het klok icoontje op in iOS 6 mag blijven zoals hij is.

Dat Apple zonder gerechtelijke tussenkomst een deal met het spoorbedrijf afsluit kan twee dingen betekenen. De licentie was niet zo heel duur, of Apple bekent gewoon dat het ontwerp inderdaad ‘geïnspireerd’ is op de Zwitserse stationsklok.

Het ontwerp van de Zwitserse stationsklok stamt trouwens uit 1944 en is al die tijd ongewijzigd gebleven. Het is zelfs zo iconisch dat het ook al enkele keren als basisontwerp voor een horloge is gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.