TomTom komt met nieuw navigatiesysteem voor trucks en campers

Met de Truck 6000 heeft TomTom een navigatiesysteem uitgebracht gericht op bestuurders van grote voertuigen. De onthulling volgt kort op die van een nieuwe serie navigatiesystemen voor consumenten.

Het onderscheid met reguliere navigatiesystemen zit hem in de mogelijkheid om voertuiggegevens in te voeren zoals het formaat (o.a. de maximale hoogte), het gewicht en de maximale snelheid. De TomTom zal de routes en verwachtingen dan op basis van deze beperkingen bijwerken. Zo voorkom je dat je met truck of camper voor een te lage brug komt te staan.

De Truck 6000 heeft een 6 inch touchscreen, maar beschikt ook over spraakbediening. Vastzetten gaat via een magnetische click & go houder.

Verder heeft TomTom de Truck 6000 met alle belangrijke opties uitgerust zoals het weergeven van realtime file-informatie en omleidingen. Er zit een abonnement op lifetime truck maps bij. Deze krijgen vier keer per jaar een update.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.