Hoewel de komst van Apple Homekit als dominant platform voor het smart home vlak voor ons ligt, komt D-Link snel met haar eigen mydlink Home Automation Hub DCH-G020 en diverse Z-Wave accessoires.

Met de Z-Wave Deur & Raam Sensor (DCH-Z110), Z-Wave Motion Sensor (DCH-Z120), Z-Wave Rookmelder, WiFi Water Sensor (DCH-S160) en WiFi Sirene (DCH-S220) lijkt D-Link zich vooralsnog op de beveiligingsmarkt te storten. Een markt waar smart platformen nog zwaar ondervertegenwoordigd zijn terwijl er al wel prachtige initiatieven zijn zoals de Myfox. Of de D-Link ook een intern accupack voor noodstroom heeft is onbekend. Zonder zou het alarmsysteem nutteloos zijn wanneer inbrekers de stroom af/kortsluiten.

Het voordeel van slimme alarmsystemen is dat ze ook in staat zijn om het huis zelf goed te laten reageren op de aan- of afwezigheid van de inwoners. Bijvoorbeeld door stroom af te sluiten richting TV’s en keukenapparatuur, maar ook door de thermostaat lager te zetten etc. Of het systeem van D-Link ook daadwerkelijk tot dit soort dingen in staat is, zegt het persbericht helaas niet.

Instappen op het D-Link systeem is wel heel goedkoop. Voor €79,99 haal je namelijk al het Z-Wave basisstation in huis. Met €39,99 zijn de raam en deursensoren ook niet al te duur. De watersensor a €59,99 is bovendien een zeer leuke toevoeging om een lekkende wasmachine of boiler op tijd te detecteren. Verder komt D-Link met een rookmelder van €54,99 en een sirene van €49,99. Opvallend is dat de sirene afhankelijk blijkt van de aanwezigheid van een WiFi signaal. Wanneer inbrekers de stroom af/kortsluiten is het dus gedaan met de sirene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.