Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

D-Link komt met verschillende Z-Wave producten voor het smart home

Hoewel de komst van Apple Homekit als dominant platform voor het smart home vlak voor ons ligt, komt D-Link snel met haar eigen mydlink Home Automation Hub DCH-G020 en diverse Z-Wave accessoires.

Met de Z-Wave Deur & Raam Sensor (DCH-Z110), Z-Wave Motion Sensor (DCH-Z120), Z-Wave Rookmelder, WiFi Water Sensor (DCH-S160) en WiFi Sirene (DCH-S220) lijkt D-Link zich vooralsnog op de beveiligingsmarkt te storten. Een markt waar smart platformen nog zwaar ondervertegenwoordigd zijn terwijl er al wel prachtige initiatieven zijn zoals de Myfox. Of de D-Link ook een intern accupack voor noodstroom heeft is onbekend. Zonder zou het alarmsysteem nutteloos zijn wanneer inbrekers de stroom af/kortsluiten.

Het voordeel van slimme alarmsystemen is dat ze ook in staat zijn om het huis zelf goed te laten reageren op de aan- of afwezigheid van de inwoners. Bijvoorbeeld door stroom af te sluiten richting TV’s en keukenapparatuur, maar ook door de thermostaat lager te zetten etc. Of het systeem van D-Link ook daadwerkelijk tot dit soort dingen in staat is, zegt het persbericht helaas niet.

Instappen op het D-Link systeem is wel heel goedkoop. Voor €79,99 haal je namelijk al het Z-Wave basisstation in huis. Met €39,99 zijn de raam en deursensoren ook niet al te duur. De watersensor a €59,99 is bovendien een zeer leuke toevoeging om een lekkende wasmachine of boiler op tijd te detecteren. Verder komt D-Link met een rookmelder van €54,99 en een sirene van €49,99. Opvallend is dat de sirene afhankelijk blijkt van de aanwezigheid van een WiFi signaal. Wanneer inbrekers de stroom af/kortsluiten is het dus gedaan met de sirene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.