Logo GadgetGear.nl
D-Link VR Air Bridge Packshot
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: D-Link VR Air Bridge voor Meta Quest 2

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de D-Link VR Air Bridge met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet precies wat hij moet doen

THE BAD

  • Verpakking mag met minder plastics

Meta is bezig met de lancering van de Meta Quest 3 VR bril, waarvan het opvallend genoeg geen pers samples lijkt uit te delen in de Nederlandse markt. Dat komt nog wel goed. Ondertussen goed. Ondertussen lanceert D-Link een belangrijke upgrade voor de Quest 2, waarmee je de verbinding tussen jouw PC en de Meta Quest 2 draadloos kunt voortzetten.

Unboxing

In de verpakking vinden we de USB dongle die de draadloze verbinding tussen de Meta Quest 2 (voorheen Oculus Quest 2) en de PC mogelijk moet maken. Daarbij krijg je ook een lang USB verlengsnoer zodat je de dongle zo kunt plaatsen dat de verbinding zo optimaal mogelijk is.

Zowel de dongle als het verlengsnoer zijn deels uit glanzend zwart plastic opgetrokken, waardoor er in de productie een beschermende folie overheen geplakt moet worden om te voorkomen dat de verpakking krasjes maakt op de producten. Wanneer je dit plastic eraf trekt, wordt het product super statisch en trekt het de eerste dagen zo ongeveer al het stof uit de buurt aan. Daarnaast heb je natuurlijk weer plastics die je weggooit. Hier kan D-Link zeker een duurzamere keuze maken. En daarmee hebben we het ontwerp ook meteen behandeld.

D-Link VR Air Bridge Uitgepakt

De D-Link VR Air Bridge

De D-Link VR Air Bridge werkt op basis van USB 3. Hij maakt nog gebruik van een USB-A aansluiting. Heb je alleen nog USB-C op jouw gaming rig of laptop, dan moet je zelf even een USB-C naar USB-A dongle regelen.

De dongle wordt keurig ondersteund vanuit de Oculus app. De verbinding tussen jouw PC en de Metal Quest 2 is dus vlot ingesteld. Daarna krijg je meteen alle vrijheid om te bewegen. Je bent, volledig zoals verwacht, van die lange kabel af.

Qua signaalkwaliteit ben ik erg tevreden over deze oplossing. Nu is het wel zo dat je met deze oplossing vrijwel altijd bij jouw toetsenbord en muis zit en daarmee dicht op de dongle. In dat geval is het bereik flawless. Kies ik ervoor om meer zelfstandige games te spelen waarmee ik de ruimte in loop, dan houdt de dongle het ook redelijk goed. In mijn geval loop ik door een open deur naar de kamer naast mijn gaming PC. Er zit dan een stukje muur tussen de dongle en de Meta Quest 2. Dat gaat prima.

D-Link VR Air Bridge

Conclusie: D-Link VR Air Bridge

Heel spannend is deze review natuurlijk niet. De D-Link VR Air Bridge is een typisch product dat wel of niet werkt zoals je mag verwachten. Hij heeft maar 1 taak en daar is hij gewoon heel goed in. Een must-have accessoire voor iedereen die PC games speelt op zijn of haar Meta Quest 2 en de lange USB kabel echt helemaal zat is.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.