ZyXell introduceert de high-end Armor Z1 router

ZyXel heeft deze week haar Armor Z1 router aangekondigd. De nieuwe high-end router moet de concurrentie aangaan met routers als de Netgear Nighthawk en de Linksys WRT1900AC.

Om zich te onderscheiden richt ZyXel zich met de Armor Z1 router niet alleen op snelheid, maar ook op veiligheid. Een onderwerp waar vooral bij thuisnetwerken vaak net iets te weinig aandacht voor is.

Natuurlijk is er ondersteuning voor WPA/WPA2, WPA-PSK en WPA2-PSK met het gemak van een WPS knop om apparaten snel met het netwerk te koppelen. Daarnaast is de Armor Z1 voorzien van een DoS/SPI firewall. Het is mogelijk om tot 4 SSID’s op het netwerk in te stellen en er is volledige ondersteuning voor VPN met IPSec Pass-Through, PPTP Pass-Through en L2TP Pass-Through.

Voor al deze encryptietaken is de Armor Z1 uitgerust met een dual-core 1.4GHz processor en 512MB aan werkgeheugen. Er is 4GB aan interne opslag aanwezig.

De dual-band router is voorzien van ondersteuning voor 802.11ac Wave 2 wifi-technologie. Over de oude 2.4GHz band behaalt hij een maximale snelheid van 600Mb per seconde. Over 5.0GHz loopt dat op tot 1.377Mb per seconde. Dual-band apparatuur zou dan een theoretische maximale snelheid van 2.350Mb per seconde kunnen behalen. Bedraad kun je gebruik maken van 4 gigabit LAN poorten.

Beschikbaarheid

De ZyXel Armor Z1 router gaat €299 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.