Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: SanDisk Extreme MicroSDXC UHS-I Klasse 3

Het zijn vooral de actioncams die steeds meer van microSD kaarten vragen. Zeker nu steeds meer actioncams kunnen opnemen in 4K en met 60 frames per seconde. Een goede, constante datasnelheid is dan van groot belang. De Extreme MicroSDXC van SanDisk moet dé oplossing zijn voor veeleisende camera’s.

Unboxing

SanDisk levert de Extreme MicroSDXC in combinatie met een SD adapter (handig voor ingebouwde kaartlezers in laptops) en een licentiecode voor RescuePro, de recovery software van SanDisk.

Design

De Extreme MicroSDXC is weer een extreem herkenbare kaart van SanDisk. De kaart is gesmolten met zwart plastic, maar is aan de bovenkant voorzien van een rode en gouden band waarop alle belangrijke informatie vermeld staat.

Prestaties

Natuurlijk heeft het team van GoMemory.net de nieuwe SanDisk Extreme MicroSDXC kaart helemaal doorgemeten. De maximale prestaties van de Extreme MicroSDXC liggen (als we de verpakking mogen geloven) op 60MB per seconde.

In de snelheidstest laat de Extreme MicroSDXC zien dat hij een leessnelheid van 69,32MB per seconde kan behalen. Een mooi stukje boven de geadverteerde snelheid. De schrijfsnelheid wordt niet op de verpakking vermeld, maar is met 54,91MB per seconde nog steeds bijzonder prettig.

De UHS klasse 3 aanduiding geeft aan dat de kaart een minimale datasnelheid van 30MB per seconde moet aanhouden wanneer je deze gebruikt voor actioncams. We hebben vijf van deze kaarten laten testen en kwamen daarbij op een gemiddelde snelheid van 29,41MB per seconde. Daarmee scoort de SanDisk Extreme MicroSDXC net onder de classificatie.

We hebben de kaarten getest tijdens een vlucht van de Catalina PBY 5 op 4 mei. Tijdens deze vlucht hebben we de kaarten gebruikt in combinatie met 5 Guardo Actioncams. De kaarten hebben zonder moeite op 300 meter hoogte en tijdens een splashdown op het Markermeer hun werk gedaan. Binnenkort publiceren we de beelden die we hebben geschoten.

Catalina-PBY

Conclusie

Om te filmen met hoge framerates, of in 4K resolutie, is het belangrijk dat kaarten een constante snelheid kunnen aanhouden. In de benchmarks van GoMemory.net scoren de SanDisk Extreme MicroSDXC 64GB kaarten die we hebben getest net onder de prestaties die behoren bij UHS Klasse 3, maar het verschil is verwaarloosbaar. Zeker tijdens een duurtest. Daarmee is de SanDisk Extreme MicroSDXC een kaart om op te vertrouwen.

Beschikbaarheid

De SanDisk Extreme UHS-3 kaart is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.