In haar nieuwste firmware voegt Archos een bijzonder stukje technologie toe om slimmer met de beschikbare opslagruimte in smartphones en tablets om te gaan. De totale opslagruimte wordt samengevoegd tot één partitie.

Stel jouw Archos Android tablet heeft 16GB aan opslagruimte en je hebt er een 128GB Micro-SD kaartje in gestopt. Normaal kun je dan apps en data tussen de twee verplaatsen (mits de apps dit toestaan). Omdat vele apps beter werken op basis van het interne geheugen, heeft Archos iets slims bedacht.

Er wordt een soort van RAID technologie toegepast die de totale opslagruimte samenvoegt tot één grote opslagruimte. In ons bovengenoemde voorbeeld kom je dan op 128GB + 16GB = 144GB. Bij een gewone RAID opstelling zou data echter verloren gaan wanneer je de SD kaart ontkoppelt en dat is waar de technologie van Archos opvalt. Die houdt de data op beide opslaglocaties in stand. Hierdoor blijven de bestanden gewoon bruikbaar wanneer je de SD kaart in een ander apparaat stopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.