Solarwatt en BMW i werken aan zonne-energie vanaf de carport

BMW zet groots in op elektrisch rijden en in een nieuwe samenwerking met Solarwatt laten de twee bedrijven zien hoe de traditionele carport het tankstation van de toekomst zou kunnen worden.

Het Solarwatt systeem schakelt tussen zonne-energie en de energie van de leverancier wanneer de zon even niet beschikbaar is. Slim is dat het Solarwatt systeem kan schakelen op basis van energietarieven. Zo kan de auto worden geladen op de momenten dat energie het goedkoopst is. Een slim idee dat ook elektrische niet-BWM i3 rijders zal aanspreken.

Doordat de plaatsing niet op het dak, maar op de carport is, wilden we natuurlijk wel weten hoe het zit met het risico op diefstal en wat Solarwatt aan diefstalpreventie doet. Het blijkt dat diefstalpreventie niet goed samengaat met onderhoudsgemak. Wel is het zo dat Solarwatt de eerste vijf jaar de verantwoordelijkheid neemt bij diefstal van de panelen. Daarna kun je terugvallen op een opstal- of glasverzekering. Dit omdat de panelen nagelvast zitten en daarmee onderdeel uitmaken van de woning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.