BMW neus met eInk
Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: BMW toont auto met kleur veranderende eInk laklaag

Of het nou om jouw stemming gaat of dat je probeert te ontsnappen na een inbraak. Een auto die van kleur veranderd zal menig bolideliefhebber tot de verbeelding spreken. Tijdens de CES liet BMW haar visie op het gebied van eInk zien.

eInk kennen we tot nu toe vooral van ereaders. Het zijn flinterdunne displays met elektronische inkt. Op basis van spanning, verandert de kleur van de inkt en die blijft permanent tot er een wijziging in de spanning is geweest. Ook als een batterij leeg is geraakt.

De spannendste andere manier waarop we eInk kennen, is van de dynamische prijslabels van MediaMarkt en Makro. Of op Russische smartphones waarvan we het merk inmiddels al niet meer weten. Totdat BMW naar de CES kwam.

Het is BMW namelijk gelukt om eInk als een lak toe te passen op een auto. Die auto kan op basis van deze technologie wisselen tussen een witte of een zwarte lak, met nog wat variaties ertussen. Door de overgang gesegmenteerd te maken, kan de auto de kleurverandering zelfs animeren. Super handig natuurlijk omdat je in de brandende zon geen zwarte auto wilt en in de nacht misschien geen witte.

Toch stopte het experiment van BMW niet bij de lak van de auto’s. Het is BMW namelijk ook gelukt om de eInk toe te passen op de velgen van de auto. Die kleuren dus ook mee met het geheel.

Eén reactie

  1. Jullie schrijven best vaak over auto’s, maar is het ook iets voor jullie om eens auto’s te reviewen? Of is dat iets dat niet toegankelijk is voor een site die vooral consumentenelektronica bespreekt?
    Ik zou het best eens willen zien, een autobespreking van een niet-auto-medium.
    Bepaalde grote techmedia doen het wel eens, maar dat gaat eigenlijk nooit over auto’s die daadwerkelijk door jan modaal privé gekocht wordt. Altijd dikke EV’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.