Sony’s smartwatch met e-paper band en display bijna verkrijgbaar

Sony was dé pionier op het gebied van smartwatches, maar is nu toch ook gewoon één van de merken die Android Wear horloges maakt. Oké, het zijn wel enorm goede horloges. De FES-watch is een nieuw experiment om op te vallen. Niet alleen het display in de kast van het horloge is van e-paper, maar ook de band van het horloge.

Sony is lang niet de eerste die horloges met een e-paper display maakt. Pebble was de eerste en onderhand de grootste. De Pebble Time horloges hebben zelfs een eInk display dat (beperkt) kleuren kan laten zien. Daarna probeerden ook enkele andere merken een e-paper horloge te produceren, maar die faalden stuk voor stuk. Met de FES-watch is Sony het eerste echt grote merk dat zich op de technologie stort en Sony weet dat je niet opvalt wanneer je hetzelfde doet als het origineel.

Vandaar dat Sony heeft gewerkt aan een horlogeband die ook met e-paper is afgewerkt. Zo kan jij als gebruiker zelf bepalen hoe jouw bandje eruitziet en daarmee matchen aan jouw stemming en/of kledingstijl.

Beschikbaarheid

Vanaf eind deze maand gaat Sony de FES-watch ook daadwerkelijk verkopen in thuismarkt Japan. Omgerekend zal de FES-watch zo’n €225 gaan kosten. Begin volgend jaar zal Sony het horloge ook in andere landen gaan verkopen. Of hij ook naar Nederland zal komen is vooralsnog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events