Over enkele minuten zal Huawei haar P8 aankondigen

Met vele andere (mobiele) media zijn we neergestreken in Londen. In Old Billingsgate om precies te zijn. Een prachtig gebouw aan de Thames met uitzicht op de Tower Bridge, de HMS Bellfast en natuurlijk de London Eye. Een uitzicht dat de creativiteit van de architectuur van de stad laat zien en past bij Huawei’s tagline ‘Ignite Creativity’.

Eerder vandaag liet Roelof al een aantal ‘gelekte’ persrenders van Huawei’s P8 zien. Wat de specs van de nieuwe P8 zijn en of Huawei inderdaad met een P8 Lite komt, horen we over enkele minuten. Als de WiFi het houdt, zullen we je later vandaag bijpraten en natuurlijk onze hands-on ervaringen met je delen. Wel kunnen we alvast delen dat Huawei er inderdaad voor heeft gekozen om de naam Ascend te laten vallen. Een verstandige keuze, want net als het merk zelf is ook Ascend een woord dat gemakkelijk verkeerd geschreven kan worden.

Dat Huawei flink aan de weg timmert met haar toestellen moe duidelijk zijn. Afgelopen jaar zagen we de lancering van het merk Honor. Een label van Huawei dat, zoals ze zelf zeggen, een compleet andere doelgroep aan moet trekken. De toestellen zijn alleen via online kanalen beschikbaar en introducties van toestellen worden op hele andere manieren ingezet dan het meer traditionele model dat Huawei voor de toestellen onder haar eigen merk volgt. Toch blijft Honor een prijsvechter en dat zien we goed aan toestellen als de Honor 4X die gister in de schappen wist te landen en de Honor 6+ die volgende maand binnen zal komen.

Ondertussen werkt Huawei hard aan haar eigen hardware. Bijvoorbeeld door slim in te kopen. De betere toestellen als de P7 zijn bijvoorbeeld voorzien van een camera van Sony. Ondertussen is in Korea het nieuws naar buiten gekomen dat Huawei haar best doet om topontwikkelaars bij Samsung weg te trekken. Simpelweg door betere arbeidsomstandigheden te bieden. Met andere woorden, Huawei is een merk met de potentie om de komende jaren ook in Nederland erg groot te worden.

Wil je nog even checken wat Huawei met de P7 bracht, check dan onze review van de Ascend P7.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.