Waterstof is een milieuvriendelijke energiebron. Vodafone is nu de eerste provider in Nederland die waterstof gaat gebruiken om mobiele zendmasten van stroom te voorzien. De waterstof generator vervangt daarmee de traditionele diesel generator.

Vodafone-Waterstof-GeneratorDe overstap van diesel op waterstof scheelt op jaarbasis 30 ton aan CO2 uitstoot. De enige uitstoot van deze generator is warm water terwijl waterstof zeer milieuvriendelijk te winnen is.

De eerste mobiele zendmast met een waterstofgenerator is ingezet in Rotterdam. Bij succes zal Vodafone bij meer mobiele zendmasten de diesel generators omwisselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.