Review: Energizer Inductive Charger

Het was groot nieuws bij de release van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Dit zijn de eerste Samsung toestellen met ingebouwde qi ontvangers. Met andere woorden, je kunt deze smartphones draadloos opladen. Een technologie die al jaren aanwezig is in Lumia smartphones en de Yotaphone 2. Echt vernieuwend is het dus al lang niet meer, maar Energizer maakt wel één van de meest interessante laadstations voor qi.

De Inductive Charger van Energizer functioneert niet alleen als enkel laadplatform, maar kan tegelijkertijd twee qi apparaten opladen. Daarnaast levert Energizer nog een extra USB poort op de Inductive Charger mee. Hiermee kun je ook een non-qi apparaat laden.

Unboxing

Energizer levert de Inductive Charger compleet met eigen adapter. Het is helaas niet mogelijk om een USB poort op een laptop of desktop als voedingsbasis te gebruiken. Daarnaast krijg je een handleiding, maar die heb je niet echt nodig. De Inductive Charger zit namelijk simpel en slim in elkaar.

Design

De Energizer Inductive Charger is één grote plaat met daarop twee locaties met een qi laadspoel. De spoelen zijn relatief groot. Hierdoor is het plaatsen van een samrtphone of andere gadget relatief gemakkelijk. Bij kleine spoelen moet je namelijk veel preciezer werken om je smartphone goed geladen te krijgen.

Handig is dat de achterkant een USB poort bevat waarmee je ook non-qi gadgets kunt opladen. Simpelweg door hun bijbehorende USB kabel aan te sluiten. We kunnen dan ook stellen dat de Energizer Inductive Charger een echt laadstation is geworden.

Energizer-Inductive-Charger-USB-poort

Welke smartphones

Vele Lumia smartphoness, maar ook de Yotaphone 2 zijn standaard al geschikt om draadloos te worden geladen. Ook vele smartwatches en andere accessoires bevatten een ontvanger voor qi. Is dat niet het geval, dan moet je even shoppen. Voor vrijwel iedere iPhone en vrijwel ieder Galaxy S toestel is wel een qi cover of, beter nog, een qi sticker te vinden. Op de foto zie je ook een Xperia Z3 met qi cover. Die stickers plak je gewoon op de accu waarna de acco over een ontvanger beschikt.

Snelheid

Qua snelheid is qi een stuk trager dan laden via de kabel, maar daar krijg je een berg comfort voor terug. Het laden van apparaten duurt grofweg twee keer zo lang, maar op het nachtkastje mag dat vast geen bezwaar zijn.

Conclusie

Energizer levert met de Inductive Charger een relatief mooie lader af die ook lekker plat is. De laadspoelen zijn groot waardoor plaatsing van een smartphone erg gemakkelijk gaat. De status LED’s zijn duidelijk zichtbaar en daarmee is de Inductive Charger een lader die we kunnen aanraden.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Twee laadplekken
  • Grote qi spoelen
  • Extra USB poort om apparaten te laden

THE BAD

  • Niet te voeden via een USB poort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.