Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sony WCR14 met 5 sterren.

The Good
  • Zit perfect om de Z3
  • Geen geklooi meer met klepjes
  • Prima bescherming
The Bad
  • Niets op aan te merken


Met de qi techniek, zijn toestellen draadloos op te laden. Echter worden toestellen dikker wanneer er een qi ontvanger in moet en dat is natuurlijk slecht voor de marketing. Zo ook de overweging bij de Xperia Z3 van Sony. Gelukkig levert Sony wel de WCR14 cover om jouw Xperia Z3 qi compatible te maken.

Unboxing

Wij kregen de Sony WCR14 via MobileFun geleverd. Zij leveren een combinatiepakket met de Sony WCR14 en de WCH10 qi lader. Die lader bespreken we morgen in een andere review.

Design

De onderkant van de Sony WCR14 cover bestaat uit twee segmenten. Hierdoor is de smartphone in portfolio stand te zetten. Ideaal als je films of series op je smartphone gaat kijken of wanneer je hem gebruikt om muziek af te spelen.

Het toestel zelf steekt stevig in de plastic brackets. Het materiaal dat Sony gebruikt is dik en voelt zeer stevig aan. Hierdoor krijg je al meteen het gevoel dat je het toestel rondom perfecte bescherming kunt bieden. Ook de knoppen van de Xperia Z3 blijven goed bereikbaar in deze cover. Op de linker zijkant van het toestel worden de twee contactpunten gebruikt om het toestel met de qi ontvanger in de onderkant van de cover te verbinden.

De voorkant biedt alle ruimte voor de twee speakers van de Xperia Z3, maar ook voor de status LED. Hoewel de uitlijning van een klein gaatje als dat van de status LED erg lastig is om goed te kijken, werkt het prima. Bellen met de cover gesloten is geen probleem. Zo hou je het display een beetje vetvrij.

Helaas gaat het scherm niet aan/uit wanneer je het klepje dicht doet. De Xperia Z3 bevat hier geen magneetsensor voor zoals op andere Androids wel aanwezig kan zijn. Dit ligt dus meer bij het toestel dan deze qi cover.

Specs

Met de Sony WCR14 wordt jouw toestel natuurlijk wel wat groter. De Sony WCR14 meet 152x81x13,5mm wanneer de Xperia Z3 erin zit. De cover weegt 72 gram. De cover is beschikbaar in het wit en in het zwart. Hoewel onze test Z3 wit is, kun je bij de zwarte cover beter zien hoe goed deze aansluit. Daarnaast valt het nauwelijks op dat het witte toestel erin zit wanneer de Sony WCR14 is gesloten.

Conclusie

Bescherming en het gemak van draadloos laden. Dat biedt de Sony WCR14 cover voor de Xperia Z3. Een cover waarbij eigenlijk geen nadelen zijn te benoemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.