Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Anidées Model B Plus Pi 2 Case met 4.5 sterren.

The Good
  • De mooiste behuizing voor de Pi


Vorig jaar maakten we kennis met Anidées. Deze fabrikant ontwikkelde toen misschien wel dé mooiste behuizing voor de originele Raspberry Pi Model B. Met de komst van de Raspberry Pi Model B+ werd het tijd voor Anidées om een tweede case te ontwerpen en niet al te lang daarna verscheen ineens de Raspberry Pi 2 Model B. Gelukkig kende deze dezelfde afmetingen als de originele Model B+.

Unboxing

We pakten hem niet alleen uit, maar laten je ook even zien je de Raspberry Pi 2 Model B in de behuizing plaatst. Daarbij valt iets op. De schroefjes en gereedschapjes zijn in de case verpakt en om die te openen heb je de 2mm inbussleutel nodig die in de case zit. Met een beetje klooien krijg je hem er wel uit, maar handig is anders.

Als bonus krijg je bij deze case ook nog een USB kabel met schakelaar. Zo kun je de Raspberry pi zelf aan en uitschakelen. Bovendien zitten er twee schroeven bij om hem een de wand te hangen. Op de achterkant zitten namelijk twee schroefogen.

Design

Hoewel de Raspberry Pi vooral een klein computertje is voor iedereen die wilt leren hoe je moet programmeren, is er een enorme hoeveelheid aan plastic doosjes die je voor het kleine printplaatje kunt kopen. De meeste klik je gewoon om het printplaatje heen en de kant is groot dat het dingetje helemaal uit het zicht verdwijnt.

Maar wat als je nou een leuke mediaplayer hebt gebouwd? Of iets anders waar je enorm trots op bent? Dan is het leuk om dit aan anderen te tonen en dan is de Anidées Model B Plus Pi 2 Case een wel heel mooie manier om jouw projecten te tonen. Sterker nog, ook hier in de huiskamer krijg ik aan de lopende band positieve reacties op het kleine kastje.

Toch is dit kastje, net als haar voorganger, weer een prijzige accessoire geworden. De Model B Plus Pi 2 Case wordt namelijk op een CNC draaibank gefreesd uit een blok aluminium en ook de deksel is een stuk freeswerk in plaats van het smeltwerk bij goedkopere cases. Hierdoor zie je geen vervormingen die bij het smelten van cases zichtbaar kunnen worden.

Hierbij hebben de mannen van Anidées ook iets meer uitdaging gehad dan bij de vorige generatie Raspberry pi. Hoewel de pluggen daar niet netjes waren uitgelijnd, staken ze een stuk buiten de printplaat uit. Bij Model B+ en de 2 Model B is hier veel minder ruimte voor. De wanden zijn dan ook een stuk dunner geworden.

Installatie

Zoals je in de video kunt zien, heb je jouw Raspberry Pi 2 Model B met enkele minuten stevig in de Model B Plus Pi 2 Case van Anidées zitten. Daarbij heeft Anidées weer ruimte genoeg overgelaten voor kleine accessoires op de GPIO poort en om kabels naar buiten te geleiden. Hiervoor zitten dunne spleetjes onder de plexiglas toplaag van de Model B Plus Pi 2 Case.

Conclusie

Met de Model B Plus Pi 2 Case levert Anidées voor de tweede keer een mooie case af voor de Raspberry Pi. Hoewel de vorige generatie een stuk mooier was, heeft Anidées duidelijk concessies moeten doen door de vormgeving van de nieuwe Raspberry, maar dat neemt niet weg dat een Model B Plus Pi 2 Case met een Raspberry Pi 2 erin een juweeltje voor naast de TV is.

Beschikbaarheid

De Anidées Raspberry Pi Model B+ / Raspberry Pi 2 case is nu verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.