Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Anidées Ai Pi Case met 5 sterren.

The Good
  • Prachtige behuizing
  • Kan aan de muur hangen
  • Geschikt voor VESA montage
  • Mooie schroefjes meegeleverd
  • Micro-USB kabel met schakelaar inbegrepen


De Raspberry Pi is misschien wel één van de meest veelzijdige mini computers ter wereld. Of je hem nou gebruikt als slimme deurbel, alarmsysteem of mediaplayer, je moet er een doosje omheen kopen. De Ai Pi Case van Anidées blijkt dan dé case voor de absolute fan van de Pi.

Unboxing

De verpakking van de Anidées Ai Pi Case is overcompleet. Ze noemen het niet op de site, maar je krijgt er een micro-USB kabel met schakelaar bij. Zo kun je zelf de stroom schakelen op de Raspberry Pi. Deze bevat van zichzelf immers geen power knop. Naast het standaard plexiglas afdekkapje, krijg je ook twee losse plexiglas delen en twee afdekdopjes voor de analoge poorten op de Raspberry Pi.

Design

Er zijn twee modellen van de Ai Pi Case. Een zilveren model met een duidelijke Apple look en een zwarte die veel meer past bij iedereen die van de RaspBerry Pi een mediaplayer zou willen bouwen. Voor ieder wat wils.

Beide cases bestaan uit plexiglas voor de transparante delen en aluminium voor de rest. De case wordt nog keurig gefreesd uit één blok aluminium. Deze bewerkingen gebeuren grotendeels nog met de hand, wat de AiPi wat duurder maakt. Het voordeel is ook duidelijk. Het freeswerk is uiterst precies waardoor alle aansluitingen mooi uitkomen.

Ook handig is dat je twee afdekkapjes voor de analoge aansluitingen meegeleverd krijgt. Gebruik je de Pi als mediaplayer, gebruik je waarschijnlijk de HDMI poort voor audio en video. Dan heb je die analoge verbindingen dus helemaal niet nodig. Met de afdekkapjes voorkom je stofopbouw.

Naast het standaard plexiglas afdekkapje, krijg je ook twee losse plexiglas delen. Hiermee is de Ai Pi Case op een VESA mount te bevestigen. Zo kun je hem dus achterop een monitor of TV schroeven. Daarbij laat Anidées je de keuze of je de aluminium onderkant zichtbaar houdt of dat je juist de transparante bovenplaat laat zien. Slim.

Onder de plexiglas bovenplaat heeft Anidées ruimte gelaten om een platte kabel naar buiten te laten lopen, mocht je externe hardware aansturen. Slim! Een ander voordeel van de aluminium behuizing is dat deze helpt om de Raspberry Pi passief te koelen.

Een andere leuke feature aan deze case zijn de twee schroefogen aan de achterkant. Hierdoor kun je de Ai Pi met twee schroeven op iedere muur bevestigen. Iets dat ik nog niet eerder bij andere cases heb mogen zien.

Installatie

Het installeren van de Raspberry Pi in de case vraagt iets meer aandacht dan bij de gemiddelde plastic case. Je moet namelijk eerst de plexiglas kap losschroeven en daarna met twee schroeven de Raspberry Pi op haar plaats vastzetten. Deze schroeven zijn ook meegeleverd en erg mooi om te zien. Het is duidelijk, Anidées gaat echt voor design. Om het je gemakkelijker te maken, heb ik een kleine tutorial voor je gemaakt.

Conclusie

De Ai Pi case van Anidées maakt de Raspberry Pi wel heel erg mooi om te zien. De case is misschien wel duurder dan de Model B zelf, maar voor de fans is het letterlijk de kers op de taart. De kwaliteit is gewoon helemaal top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.