GadgetGear.nl

Review: Anidées 4 Port USB Charger


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Anidées 4 Port USB Charger met 4.5 sterren.

The Good
  • Lekker compact
  • Kan twee apparaten versneld laden

The Bad
  • Niet bruikbaar in de VS of het VK

Na een krachtige 6-poorts USB lader, komt Anidées met een krachtig, maar toch vooral kleinere USB lader. Zo neemt de 4-poorts USB lader van Anidées minder ruimte in voor reizigers, maar kan hij tot twee apparaten toch versneld opladen.

Unboxing

In de verpakking van de Anidées lader vinden we een EU opzetstukje. Meer hebben we niet nodig, maar opzetstukjes voor andere regio’s (denk aan Amerika) waren wel handig geweest.

Design

Wederom is Anidées erin geslaagd om een prachtig stuk plastic te produceren. De combinatie van wit en grijs plastic doet sterk aan het design van Apple denken en siert ieder stopcontact. Bovendien zit er voldoende ruimte tussen de USB aansluitingen voor wat dikkere kabels.

Capaciteit

De totale capaciteit van de 4 Port USB Charger ligt op 4,8 ampère. Voor snelle rekenaars klinkt dat al snel als 1,2 ampère per USB poort. Bij een maximale bezetting klopt dat ook. Maar deze lader kan maximaal 2,4 ampère per USB poort leveren. Bij het aansluiten van twee apparaten kun je dus gebruik maken van een hogere laadstroom en daarmee een kortere laadtijd. Dit komt door de smart IC die Anidées in haar lader heeft verwerkt.

Conclusie

De Anidées 4 Port USB Charger is in de praktijk een vlotte lader. Door het design valt het ook niet op wanneer je hem in het stopcontact laat hangen. Verder valt er eigenlijk niet zo gek veel over te vertellen.

Beschikbaarheid

De Anidées 4 poorts USB lader is nu verkrijgbaar op Bol.com.

Reageren