GadgetGear.nl

Dyson investeert flink in batterijenmaker Sakti3

Het zal je niet ontgaan zijn dat we hier bij GadgetGear een enorme fan van Dyson zijn geworden. Met de snoerloze stofzuigers laat Dyson al jaren zien dat het nieuwe stofzuigen geen toekomstmuziek meer is. Toch kan het als het om accuduur gaat altijd beter en dat is reden genoeg voor Dyson om flink te investeren in Sakti3.

James Dyson zegt dat er twee fundamentele dingen zijn die er voor zorgen dat apparaten werken. Motoren en accu’s. Op het gebied van motoren weet Dyson al jaren te innoveren. Zeker als het gaat om het reduceren van de geluidsproductie die bij hoge snelheden komt kijken.

Waat Dyson minder grip op heeft, is de ontwikkeling van accu’s. Dit is een zeer specialistische wetenschap waar weinig doorbraken te vinden zijn. De laadtijden worden dan wel steeds korter, maar de capaciteit blijft tegen fysieke limieten aanlopen. Het bedrijf Sakti3 heeft op dat gebied veel kennis en boekt vooruitgang. Daarmee was het voor Dyson een logische stap om een strategische investering in dit jonge bedrijf te doen. In totaal steekt Dyson $15 miljoen in het bedrijf.

Deze investering is onderdeel van een veel groter actieplan van Dyson. In totaal heeft het bedrijf $2,3 miljard vrijgemaakt. Met dit kapitaal gaat Dyson in vier jaar tijd 100 nieuwe machines op de markt zetten. Deze machines zullen zich in vier nieuwe categorieën bevinden en dat maakt dit nieuws best spannend. Dyson kondigde vorig jaar immers een hele bijzondere stofzuigrobot aan, maar bleef daarmee nog wel binnen haar vakgebied namelijk; luchtstromen functioneel inzetten. Het is dus erg interessant om te zien wat Dyson de komende vier jaar gaat brengen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.