D-Link AC3200, de meest indrukwekkend uitziende router ooit

Er zijn routers als de WRT1900AC die iconisch zijn in hun uiterlijk. Er zijn routers als de Netgear Centria die gewoon opvallen omdat ze één brok eenvoud zijn. Hoe anders is het met de AC3200 van D-Link die eruit ziet alsof hij van een andere planeet komt… zonder al te beste bedoelingen… 😉

De D-Link AC3200 beschikt over 3 WiFi radio’s met een gecombineerde datasnelheid van 3,2Gb per seconde (2x 1.500Mbps op 5GHz en 1x 600Mbps op 2.4GHz). Om deze snelheid te bereiken beschikt de AC3200 over zes externe antennes. Deze antennes gebruikt de AC3200 onder anderen voor beamforming waardoor de router de verbinding met jouw mobiele apparaten analyseert en via de best gepositioneerde antennes laat verlopen.

Natuurlijk beschikt de router over functies als WPS om apparaten snel te kunnen koppelen en over beveiligingsprotocollen als WPS/WPA & WPA2. Daarnaast i hij in te stellen via QRC (Quick Router Setup) voor smartphones en tablets.

Beschikbaarheid

De D-Link AC3200 ligt vanaf mei 2015 in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.