Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Monster Superstar mini bluetooth luidspreker met 4.5 sterren.

The Good
  • klein
  • mooi geluid
  • goede accu
  • perfecte bediening
  • kwaliteit afwerking
The Bad
  • ontbreken kabel
  • gratis draagtasje mag beter


Normaal overdondert Monster elk jaar op de CES beurs met groots nieuws. Niets van dat al dit jaar. Wij ontvingen wel een Monster Superstar luidspreker om eens te testen. De luidspreker hadden we al als prototype op de IFA in de afgelopen zomer gezien. De Superstar is klein van formaat. Te klein om groots te klinken?

Monster heeft een naam hoog te houden als het om geluidskwaliteit gaat. Oprichter Noel Lee verteld altijd op persshows hoe belangrijk de kwaliteit van geluidsopnamen voor hem is. Headmonster Noel claimt dat de SuperStar ‘de eerste mobiele bluetooth speaker voor audiofielen’ is. Nou is die doelgroep zelden te pleasen en lijkt dat statement een beetje erg stoer.

MonsterSuperstar_pocket-1024x534Klein
Wanneer we de Superstar uitpakken valt de kwaliteit van de verpakking op; het kleine formaat en lichte gewicht van de luidspreker. Een rubberen hoes beschermt de luidspreker tegen vallen en stoten. De luidspreker kan rechtop staan maar natuurlijk ook liggen. Bij inschakelen van de luidspreker verwelkomt een vriendelijke damesstem. Pairen met mobiele apparaten en desktops is werkelijk een fluitje van een cent. Altijd zonder problemen en vooral met een stabiele verbinding op nog relatief grote afstand. Bediening van het volume kan met de knoppen. Wie via een kabel wil verbinden kan dat ook. Helaas wordt het kabeltje niet meegeleverd. De oplossing hoe Jabra met de SoleMate een kabel voor noodgevallen heeft geintegreerd in het product, is voor voorbeeldig. Blij het uitschakelen is de damesstem die ‘goodbye’ zegt ronduit irritant. Het volume is ‘s nachts zo luid dat kamergenoten of buurtenten er wakker van worden. Jammer dat dit niet uitgezet kan worden.

Monster-Superstar2Fraai geluid
Muziekaal klinkt de Superstar heerlijk helder en transparant. Vreemd genoeg geen zware bassen zoals we van de andere Monster producten gewend zijn. De bassen vervormen zelfs een beetje wanneer je op vol volume speelt. Maar daar is deze luidspreker niet voor gemaakt. De luidspreker klinkt lekkerder dan alle andere kleine luidsprekers die we hebben getest. Juist het heldere en transparante geluid zonder veel zware bas, maakt dat je uren naar de luidspreker kan luisteren. Het volume is luid genoeg voor normaal gebruik, maar ongeschikt voor een mobiel feestje in de tuin of op de camping. Dat is jammer omdat deze luidspreker ook één van de meest transport vriendelijk luidsprekertjes is die we kennen. Tot we de Superstar ontdekten was de Jabra SoleMate onze luidspreker voor op reis. Die blijft nu thuis omdat de Superstar lekkerder klinkt en ook nog eens kleiner en lichter is. Dubbel scoren dus voor de Superstar.

Extra’s
In het gebruik is de spatwaterdichtheid een bonus. Zonder problemen dus mee te nemen naar de badkamer of naar het zwembad. Wees wel voorzichtig dat ie niet er in plompt want daar kan deze versie niet tegen. Het rubberen hoesje geeft lekkere houvast maar vooral goede grip bij plaatsing. De speaker zal blijven staan waar je hem plaatst. De ingebouwde microfoon is een bonus voor wil skypen of bellen met deze luidspreker. De accu is krachtig genoeg om vijf uur te spelen op één lading.
Conclusie
De Monster Superstar is de kleinste en lekkerst klinkende luidspreker die we kennen. Kwaliteit met een prijskaartje maar nog bereikbaar voor velen. Audiofielen zullen vast wel iets beters weten te vinden, maar die zal onbetwist groter en duurder zijn.

De Monster Superstar is te koop voor ongeveer 120 Euro.

1 REACTIE

  1. Fan van alles wat in de badkamer muziek maakt (en dat ook blijft doen). Zeker een plus dat de luidspreker spatwaterdicht is zodat deze vrijwel overal te gebruiken is, ook bij wat nattigheid buitenshuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.