Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony introduceert vier nieuwe bluetooth hoofdtelefoons

Sony heeft vandaag een line-up van vier nieuwe hoofdtelefoons aangekondigd. Het gaat om allemaal bluetooth modellen waarvan één met ondersteuning voor high-res audio (MDR-1ABT).

Sony MDR-1ABT met LDAC

De MDR-1ABT met LDAC is de opvolger van de MDR-1A en Sony’s eerste draadloze hoofdtelefoon met ondersteuning voor LDAC. Deze nieuwe audiotechnologie van Sony is nodig om high-res audio te kunnen streamen over bluetooth. De datastroom is driemaal zo groot als bij een reguliere audiostream over bluetooth. Uiteraard moet je wel een high-res audio apparaat hebben om hier gebruik van te kunnen maken.

Sony-MDR-1ABT

De MDR-1ABT met LDAC is voorzien van 40mm drivers met aluminium beklede Liquid Crystal Polymer Film membramen.

Wanneer je naar standaard MP3 bestanden luistert, gebruikt Sony haar DSEE audio upscale technologie om detail in het audiosignaal terug te brengen. Via aanraaksensoren op de oorschelp is de hoofdtelefoon te bedienen. Deze hoofdtelefoon ligt in mei in de winkel en gaat dan €350 kosten.

Sony MDR-ZX770BN

De Sony MDR-ZX770BN beschikt over digitale ruisonderdrukking en richt zich daarmee vooral ook op reizigers. Sony zet hiervoor haar DNC software processor in. De hoofdtelefoon is in te klappen om zo gemakkelijk in een tas te stoppen en op een enkele lading moet hij 13 uur meegaan. Deze hoofdtelefoon ligt in mei in de winkel en gaat dan €160 kosten. Hij komt in de kleuren zwart en blauw.

Sony-MDR-ZX770BN

Sony MDR-ZX330BT

De Sony MDR-ZX330BT is een wat meer reguliere bluetooth hoofdtelefoon met 30mm drivers. Het is de 30 uur luistertijd die je uit de accu trekt wat deze hoofdtelefoon een opvallende verschijning maakt. Deze hoofdtelefoon verschijnt enkel in het zwart en is vanaf april te koop voor €90.

Sony-MDR-ZX330BT

Sony MDR-AS600BT

Voor sporters komt Sony met de MDR-AS600BT. Deze bluetooth hoofdtelefoon heeft een spatwaterdicht ontwerp en een ingebouwde microfoon voor het voeren van gesprekken. Ook deze hoofdtelefoon ligt in april in de winkel. Hij verschijnt in het zwart, blauw, wit en oranje voor €80.

Sony-MDR-AS600BT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.