Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: KlikAanKlikUit AWST-8800 (Draadloze Wandschakelaar)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Snel te installeren
  • Mooi design

THE BAD

Dat KlikAanKlikUit als doel heeft om alle schakelingen in huis te automatiseren zien we terug in de AWST-8800 enkelvoudige, draadloze wandschakelaar. Deze wandschakelaar is geschikt om één of meer KlikAanKlikUit ontvangers op 433MHz aan te sturen.

Unboxing

In de verpakking van de AWST-8800 stopt KlikAanKlikuit de nodige documentatie, maar ook twee kleine schroeven en twee kleiner dubbelzijdige plakstrips. Alles wat je nodig hebt is dus aanwezig.

Design

Voor deze enkelvoudige wandschakelaar heeft KlikAanKlikUit voor puur wit plastic gekozen. De randen zijn mooi afgerond en het geheel voelt stevig aan. Het gaat om zogenaamde pulsschakelaars, dus ze veren bij gebruik altijd terug in de neutrale stand.

Specs

De AWST-8800 bevat één pulsschakelaar. De wandschakelaar meet 7,9×7,9CM. Optioneel verkoopt KlikAanKlikuit ook een dubbel raam om meerdere schakelaars naast elkaar te plaatsen. Daarnaast is er de AWST-8802 met een dubbele schakelaar.

Plaatsing

Voor de plaatsing krijg je twee opties. Aan de achterkant van de schakelaar zitten schroefoogjes. Je kunt dus moeilijk toen en twee schroefjes in de muur draaien om daarna de schakelaar te bevestigen. Dit is overigens wel zeer gebruiksvriendelijk als je de muur eens gaat witten.

Wil je makkelijk doen, gebruik je de twee plakstrips. Daarmee plak je de AWST-8800 zonder moeite aan de muur. Natuurlijk kun je hem ook over de opening plakken die achterblijft als je een bedrade wandcontactdoos voor de AWST-8800 vervangt.

Programmeren

De KlikAanKlikUit AWST-8802 bevat Één schakelaar die aan ontvangers gekoppeld kan worden. In tegenstelling tot de ontvangers van KlikAanKlikUit, is er geen echt limiet aan het aantal te koppelen KlikAanKlikUit producten. Je kunt zoveel ontvangers aan de schakelaars koppelen als nodig. Daarbij gaat het om zowel inbouwontvangers als de ontvangers in stopcontacten als de APA3-1500R die we al eerder hebben getest.

Compatible met andere merken

De standaard die KlikAanKlikUit gebruikt is niet alleen op KlikAanKlikUit ontvangers bruikbaar. Wij hebben de KlikAanKlikUit AWST-8800 met succes weten te koppelen aan de Chacon DIO First en Smappee Comfort Plug.

Conclusie

Gemakkelijk te plaatsen en gemakkelijk te koppelen. Dat is de beste omschrijving die ik aan mijn ervaring met de KlikAanKlikUit AWST-8800 kan meegeven. Meer valt er echt niet over te vertellen.

Eén reactie

  1. Het is inderdaad een mooi concept. De schakelaar kan aan en uitschakelen, maar ook via een ingebouwde timer na 5 sec, 30 sec, 2 min, 10 min, 30 min, 1h of 3h een automatisch uit-signaal versturen.
    Helaas werkte de timer bij mij niet. Terug naar de winkel. Daar werkte het ineens weer wel. Nu blijkt dat als je de afdekplaat op z’n kop terugplaatst, de schakelaar wel handmatig schakelt, maar de timer niet werkt. Dat staat helaas nergens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.