Review: E25 Luna Eclipse (Actieve Stereo Speakers)

Design en goed geluid gaan niet altijd goed samen. Net als een diepe bass en het ontbreken van een losse subwoofer. Dat het toch kan bewijst Edifier met de E25 Luna Eclipse speakerset.

Unboxing

Edifier levert de E25 Luna Eclipse in een mooie doos. De losse kabels zitten mooi ingewikkeld in transparant plastic en de speakers zelf zitten in stoffen zakken om ze net even extra te beschermen. Al met al een verpakking die in lijn ligt met wat we van premium speakers gewend zijn. Deze eerste indruk met het merk is dan ook zeer goed.

Design

De naam Luna Eclipse verwijst al een beetje naar de bijzondere, elliptische vorm van de speakerset. Het lijkt ook een beetje de designfilosofie achter het merk Edifier te zijn. Kijken we naar het assortiment dan zien we dat Edifier zich met recente speakers echt met design probeert te onderscheiden.

Afstandsbediening

Edifier levert met de E25 Luna Eclipse een kleine afstandsbediening mee. Helaas wijkt het design van de afstandsbediening flink af van dat van de speakers. Toch licht hij wel lekker in de hand en de drie knoppen zijn goed toegankelijk.

Edifier E25 Luna Eclipse IMG_0301

Touch bediening

De rechter speaker van de E25 Luna Eclipse bevat alle belangrijke elektronica. Op de rand staan volume- en powericonen afgebeeld. Dit is een touch oppervlak. Door hierop te tikken (of de vinger stil te houden) is het volume van de E25 Luna Eclipse vrij aanpasbaar. Bovendien zorgt Edifier er op deze manier voor dat het design van de E25 Luna Eclipse niet wordt aangetast door de aanwezigheid van lelijke knoppen.

Edifier-E25-Luna-Eclipse-Touch-Control

Specs

Iedere speaker van de E25 Luna Eclipse bestaat uit twee drivers. Een 15 Watt 3/4 inch dome tweeter van zijde voor de hoge tonen en één 22 Watt, 3 inch driver voor midden en laag. Om toch voldoende laag uit de klankkast van de E25 Luna Eclipse te trekken vinden we aan de achterkant van iedere speaker twee 3 inch passieve bass radiators. De gleuf in het ontwerp herbergt deze en zet ze recht tegenover elkaar. Hierdoor kunnen ze nog meer druk op de lucht zetten waardoor ze veel effectiever zijn dan je in eerste instantie zou verwachten.

Het frequentiebereik van het setje verloopt van 30Hz tot 20kHz met een theoretische vervorming van <0,5%. Audio aanvoer kan via een 3,5mm AUX aansluiting, maar ook direct via bluetooth waardoor je weer net wat minder kabels op jouw bureau hoeft te laten slingeren.

De E25 Luna Eclipse beschikt over een eigen DSP (Digital Signal Processor) die het binnenkomende geluid bewerkt om zo optimaal gebruik te maken van de drivers in de speakers. Deze vult Edifier aan met een DRC (Dynamic Range Compressor). Deze DRC voorkomt extreme pieken in het signaal. Hierdoor is het geluid beter gebalanceerd.

Geluidservaring

Ik ga niet zeggen dat je met de E25 Luna Eclipse helemaal geen behoefte aan een subwoofer hoort te hebben. Dat maakt de speakerset gewoonweg niet waar. Wat de E25 Luna Eclipse wel waar maakt is dat het met bijzonder veel laag komt. Zeker wanneer ik de E25 Luna Eclipse naast een speakerset als de Teufel Motiv B zet. De Motiv B is dan nauwkeuriger als het gaat om een natuurgetrouwe weergave, maar voor gamers en liefhebbers van top40 en dance muziek heeft de E25 Luna Eclipse de absolute voorkeur.

Edifier-Luna-Eclipse-StandaardAccessoires

Wil je de E25 Luna Eclipse liever mooi in de woonkamer plaatsen? Edifier levert een optionele vloerstandaard.

Conclusie

De E25 Luna Eclipse staat voor audio design tot in de laatste details. De afwerking met touchknoppen is gewoon prachtig evenals de vormgeving van de drivers en de sleuf voor de bass radiators. De audiokwaliteit is voor speakers van dit formaat fors en warm. Dit komt vooral door het werk van de passieve bass radiators in het slimme ontwerp van Edifier.

Beschikbaarheid

Edifier levert de E25 Luna Eclipse in de kleuren wit, zwart en rood. Check de prijs bij Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi, strak design
  • Touch bediening
  • Afstandsbediening
  • Stevige bouw
  • Goede bluetooth verbinding

THE BAD

  • De bass is niet af te stellen, maar dat hoort bij het gebruik van passieve bass radiators.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.