Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Huawei Honor Holly

Afgelopen vrijdag bevonden we ons in hartje Amsterdam voor een feestje met de naam Hundred Days of Honor. Inderdaad, een feestje om te vieren dat Honor al 100 dagen in Nederland actief is. Ook op het feestje was de Honor Holly, het nieuwe toestel met een bijzondere adviesprijs. Wij hebben hem al even voor je vastgehouden.

Natuurlijk kunnen we in het kwartiertje dat we met de Honor Holly hebben gespeeld, niet bijzonder veel over de inhoudelijke kwaliteit zeggen. Over het design kunnen we wel veel vertellen.

Het eerste dat opvalt is dat, in tegenstelling tot de Honor 6, de Android knoppen onder het display zijn geplaatst. Honor deed dit ook met de Honor 3C. Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Sterker nog, het zal vooral van de persoonlijke smaak afhangen of je dit graag of juist niet zou willen.

Het display zelf lijkt een prima kijkhoek te hebben in vergelijking tot andere toestellen in deze prijsrange. Ook het contrast van de Honor Holly lijkt prima. Wat vooral opvalt is dat de Holly erg lekker in de hand ligt. Het toestel is van achteren van plastic en doet qua gevoel sterk denken aan de Samsung Galaxy S4.

Ondanks de korte speeltijd met de Holly, is de eerste indruk van de chipset ook niet slecht. De Honor Holly beschikt over een quad-core 1.3GHz processor in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. Het toestel reageert vlot, maar ook hier benadruk ik graag dat we het toestel nog maar heel even in de hand hebben gehad. Honor heeft aangegeven dat we het toestel begin deze week op de redactie mogen verwachten, dus de review zal snel volgen.

Maar dan nog even wat de Honor Holly nou bijzonder maakt. De verkoopprijs is het in ieder geval niet. De adviesprijs ligt namelijk met €139 gelijk met die van de Honor 3C en dan is het vooral de vraag wat belangrijker is. Een iets vlottere chipset (2GB werkgeheugen in de 3C) of een betere camera (8MP BSI CMOS in de Holly). Nee, het is de verkoopstrategie. Je mag namelijk intekenen op de Honor en hoe meer mensen dit doen, hoe lager de prijs van het toestel zal worden. Komt de prijs onder de €119, dan zou de prijs/kwaliteit verhouding enorm gunstig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.