Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Honor 6 met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer snelle chipset
  • Goed display
  • Aardige camera
The Bad
  • De Mali blijft niet top voor games, maar is in dit geval wel veel beter dan we gewend zijn.


Ze noemen het merk Honor, maar eigenlijk is het gewoon Huawei en dat zie je al wanneer je het doosje openmaakt. Op het toestel zit de adressticker van Huawei in Nederland en zowel de oordopjes als de lader en USB kabel zijn allemaal voorzien van het Huawei merk. Toch lijkt Honor meer te bieden voor minder geld, zoals blijkt in deze review.

In deze periode komt Huawei (samen met Honor) met twee toestellen die exact dezelfde verkoopprijs hebben meegekregen. De Huawei Ascend G7, die sinds dit weekend in de winkel ligt, en de Honor , die begin deze maand al in de winkel kwam te liggen. Het uiterlijk van beiden is net iets anders, net als de specs. Toch kosten ze beiden €299.

Unboxing

Zoals gezegd, de grote verrassing was dat alleen het toestel de Honor naam draagt. Alle andere accessoires zijn duidelijk van Huawei. Het pakket zelf is lekker compleet qua levering.

Design

Net als bij de Huawei Ascend P7 heeft de Honor glas aan zowel de voor- als achterkant. Dit geeft het toestel echt een high-end look & feel. De rand lijkt een combinatie van een soort rubber en aluminium zoals Sony dit heeft gedaan met de Xperia Z3 Compact. Slim, want zo is de Honor 6 net even wat stootvaster dan bijvoorbeeld de Huawei G7.

Specs

Voor €299 koop je met de Honor 6 duidelijk een rekenmonster. De chipset van de Honor 6 bestaat een BIG.little processor met in totaal 8 kernen (octacore). Vier kernen draaien op maximaal 806MHz en de andere vier op maximaal 1,71GHz. De zwakkere kernen zijn er voor regulier gebruik en zorgen dat je accu niet al te zwaar wordt belast. Ga je zitten gamen of video’s bewerken, dan komen de snellere kernen ook in actie.

Al deze rekenkracht vraag iets meer werkgeheugen, dus krijg je een nette 3GB aan RAM. Met een Mali-T624 krijg je bovendien een relatief sterke GPU voor grafische taken als gaming. Deze chipset is trouwens een eigen ontwerp van Huawei en heeft de naam Kirin920 meegekregen. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 16GB of 32GB aan werkgeheugen.

Huawei levert met de Honor 6 een toestel af dat lijkt te beschikken over de nieuwste draadloze technologieën. Natuurlijk is er ondersteuning voor Bluetooth 4.0 en NFC, maar ook 4G LTE, dual-band WiFi b/g/n en infrarood zodat je het toestel kunt gebruiken om de TV mee te bedienen.

Display

De Honor 6 is uitgerust met een 5 inch Full HD display en daarmee de iPhone 6 nog altijd een stap voor in pixeldichtheid. Deze ligt namelijk op 445 pixels per inch. Heerlijk scherp voor het kijken naar films of het spelen van games.

Android

Huawei richt zich met haar Android toestellen vooral op de iPhone gebruiker. Dat zien we duidelijk terug in de EMUI 3.0 interface die ook op dit toestel zit. Ervaren Android gebruikers zullen mogelijk snel een andere launcher installeren om zo wat meer ademruimte te krijgen voor apps en widgets. EMUI is vooral clean & simple.

Accuduur

Het BIG.little concept van Huawei lijkt goed te werken als ik kijk naar de accuduur. Met de 3.100mAh accu die Huawei in de Honor 6 heeft gelegd houdt hij het bij mijn normale gebruik ruim een dag vol. De accuprestaties laten zich prima meten met bijvoorbeeld de Xperia Z3.

Prestaties

De prestaties van de chipset van de Honor 6 zijn een zeer aangename verrassing. AnTuTu plaatst het toestel qua rekenkracht tussen de Sony Xperia Z2 en de Samsung Galaxy Note 3. Dat de Mali-T624 GPU nog steeds echt een Mali is, zien we terug in de 3D Mark prestaties. De Ice Storm Extreme test wordt niet met een maximale score afgerond, maar de scores die behaald worden zijn wel stukken beter dan wat we van Mali gewend zijn.

Camera

Op papier heeft de Honor 6 dezelfde camera layout als de Huawei G7 meegekregen. 13 megapixels achter, 5 megapixels voor. De camera app is ook gewoon die van Huawei dus dat zit prima in elkaar. Hoewel ik nog niet met de G7 heb mogen fotograferen, kan ik al wel zeggen dat de camera minder van kwaliteit is als die van de Ascend P7. Tijdens de testronde vanmiddag was het wat grijzig en dan is beweging echt al een probleem aan het worden. Wat wel heel netjes is, is dat het toestel zelfstandig naar HDR modus schakelt om zo toch het beste plaatje neer te zetten. Ik heb wat testfoto’s voor je.

Conclusie

Als het om de prijs gaat, creëert Huawei met de Honor 6 een directe concurrent voor de Ascend G7. Zonder de G7 getest te hebben, lijkt het erop dat de Honor 6 mijn favoriet in het prijssegment zal zijn en niet alleen omdat de merknaam Honor gewoon veel gemakkelijker uit te spreken is. De chipset van de Honor 6 is gewoon extreem krachtig en verder beschikt het toestel over zo ongeveer alles wat ik op dit moment van een middenklasser zou wensen.

Beschikbaarheid

De Honor 6 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.