Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Mediaplayer shootout: Beelink MXIII Plus vs. Beelink S82 Plus Smart

Welkom bij onze eerste mediaplayer shootout. Beelink draait al een aantal jaartjes mee in het produceren van Android Mediaplayers. De twee meest succesvolle van dit moment zijn de Beelink MXIII Plus en de Beelink S82 Plus Smart. Met slechts enkele tientjes verschil in verkoopprijs kijken we naar de belangrijkste verschillen tussen deze modellen.

Specs

Laten we beginnen bij de specs van beide mediaplayers. In dit geval betreft het in beide gevallen een Amlogic S812 chipset die we ook kennen van de Tronsmart Vega S89-H, de ProboX2 EX en de Minix Neo X8 series. Een chipset die inmiddels volledig is doorontwikkeld. De processor krijgt steun van 2GB aan werkgeheugen en een Mali-450 GPU.

201501221725351895

Waar wel een enorm verschil in zit is de hoeveelheid opslagruimte die je krijgt. Bij de Beelink MXIII Plus krijg je maar 8GB aan interne opslagruimte. Bij de Beelink S82 Plus is dit 16GB. In beide gevallen kun je wel een SD kaartje plaatsen om meer opslagruimte te krijgen. Een externe harddrive aansluiten kan natuurlijk ook gewoon. Beide modellen beschikken ook over Dual-Band WiFi b/g/n/ac en Bluetooth 4.0 zodat je draadloos helemaal up to date bent.

201501221709101381

Aansluitingen

Zowel de Beelink MXIII Plus als de Beelink S82 Plus beschikken over twee USB 2.0 poorten, een analoge AV uitgang, een optische audio uitgang, een OTG poort, een micro-SD cardreader en een HDMI aansluiting.

Apps

Beide chipsets zijn gemaakt voor het weergeven van 4K content. Hiervoor krijg je een 4K mediaplayer meegeleverd. Verder levert Beelink ook DLNA, Miracast en XBMC apps met deze Beelink mediaplayers mee. Ben je een fan van XBMC (of Kodi), dan kun je XBMC dus gewoon op de Beelink gebruiken. De mediaplayers zelf draaien netjes op Android 4.4 KitKat.

Thecus N5550 XBMC

Beschikbaarheid

Deze Beelink mediaplayers zijn nu met coupon code Beelink goedkoper te krijgen via GearBest. Check zelf de Beelink MXIII Plus (nu $95.82) of de Beelink S82 Plus (nu $99.93). Met dit kleine prijsverschil is onze aanbeveling natuurlijk om voor de S82 te gaan.

Eén reactie

  1. Ja hallo ik heb ook een beelink oude model geen plus of mx3
    Mijn vraag is het ook mogenlijk om een xbox 360 console of een ps3 game console aan te sluiten via bleutooth.
    Om games mee te spelen via de app store playstore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.