Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hiris, de nieuwe modulaire polscomputer die de wearable voorbij is

Als het om gadgets voor om de pols gaat, spreken we over het algemeen van activity trackers en smartwatches. De Hiris is anders. Heel anders. De Hiris blijkt een complete computer voor om de pols die met modules en trackers van worden uitgebreid om zo gebaren optimaal te herkennen.

Het hele Hiris systeem bestaat uit de Hiris Core met daarnaast een tracker. Deze tracker gebruikt de Hiris om bewegingen om te zetten in commando’s. Zo is het mogelijk om met een Hiris om de pols een drone te besturen of een DJ set aan te sturen.

Aan de zijkant zit een slot waar je extra modules in kunt plaatsen. Zo is het mogelijk om een module met een 3,5mm audio aansluiting te plaatsen om de Hiris voor muziek te gebruiken. Ook is er een breadboard module voor ontwikkelaars om zelf elektronica mee aan te sturen.

Verder kan de Hiris (net als een echte wearable) jouw vitale lichaamsfuncties in kaart brengen. Denk aan hartslag, maar ook een stappenteller functie. Daarmee houdt de Hiris jouw gezondheid in de gaten.

Beschikbaarheid

De Hiris is een IndieGoGo project. Vanaf $195 doe je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.