GoPro werkt aan eigen drone voor consumenten

Naar verwachting gaat de verkoop van quadcopters de komende jaren een enorme sprong vooruit maken. Quadcopter-makers en hobbyisten maken al enige tijd gebruik van GoPro camera’s voor hun vliegende machines, maar de quadcopters zelf zijn niet afkomstig van het merk. Het is dan ook geen verrassing om te horen dat GoPro op dit moment werkt aan een eigen assortiment consumentgerichte, met camera uitgeruste drones. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf zal GoPro daarmee een nieuwe markt betreden en dus een geheel nieuwe bron van inkomsten proberen te genereren.

HEXO+

De drone van GoPro zal uitgebracht worden onder de naam HEXO+. HEXO+ wordt de eerste vliegende camera die autonoom kan volgen en filmen. De gebruiker hoeft enkel de GoPro te bevestigen aan de drone en vooraf de framing in de speciaal ontwikkelde app in te stellen. De rest, van vertrek tot landing, zal door de drone zelf gedaan worden. Dat betekent dat je als gebruiker je handen vrij hebt om te doen wat je wilt. De camera volgt je acties op de voet en zorgt ervoor dat je in beeld gebracht wordt zoals je dat zelf vooraf hebt ingesteld. Na landing kun je de beelden eenvoudig terugkijken, editen en delen met je sociale netwerk. Ook zou je hierna de beelden op kunnen slaan in de cloud.

Plaats van GoPro in de quadcopter markt

Iedereen die de groei van de quadcopter markt voor consumenten een beetje volgt, weet dat de aanwezigheid van GoPro in zijn geheel niet nieuw is. De GoPro camera‘s (met name de HERO2 en de HERO3+) waren bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel voor het succes van de DJI Phantom. Deze drone had vanaf het begin een GoPro mount en het kleine, compacte en simpele design van GoPro camera’s maakte de GoPro perfect voor het filmen vanuit de lucht. Uiteraard waren er ook goedkopere video quadcopter opties op de markt, zoals bijvoorbeeld de Hubsan X4. De videokwaliteit van deze quadcopter en andere goedkopere modellen waren echter ronduit slecht te noemen. Uiteraard is er ook altijd een hogere klasse in de luchtvideografie geweest. Wanneer je deze beelden ziet, zet je vraagtekens bij de kwaliteit van een GoPro. Deze quadcopters zijn echter onbetaalbaar voor de grote massa, erg zwaar en ook nog eens een stuk gecompliceerder qua besturing. Voor de overgrote meerderheid van de markt, bood de DJI Phantom met GoPro dan ook de perfecte balans – een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

In het afgelopen jaar is DJI begonnen met het uitbrengen van modellen die niet langer op de GoPro gebaseerd waren. De DJI Phantom Vision en de Phantom Vision + kwamen namelijk beide op de markt met een vaste camera in plaats van met een mount voor de GoPro of andere compacte digitale camera’s. Dit had enorme gevolgen voor GoPro, omdat het merk nu buitengesloten dreigde te worden op de quadcopter markt. De reactie van GoPro op dit nieuws is de HEXO+. Als we de website van de HEXO+ mogen geloven, zal de drone in september 2015 uitgebracht worden voor een bedrag van $1,149.00 USD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.