Review: Hubsan X4 quadcopter

De drones vliegen ons binnenkort om de oren. Van dure professionele (mikrokopter) tot serieuze hobby quadrocopters (DJI Phantom) kunnen we met camera's nu vanuit de lucht fotograferen en filmen. Het zal niet lang duren voor de wetgeving dit aan banden zal leggen. Wil je jouw vaardigheden alvast trainen? Dan is de Hubsan X4 misschien een idee. Voor zes tientjes vlieg je, maar voor hoelang is de vraag?

hubsan box'Daar gaat u veel plezier mee beleven' zei de heliverkoper van Toemen modelbouw in Den Bosch, na het verkoopverhaal van de Hubsan X4. In een mooie witte doos zit de mini copter verpakt. Jammer dat de batterijen er niet bij zitten. De meegeleverde 2.4 Ghz afstandbediening heeft 4 AAA batterijen nodig. De heli zelf vliegt op een meegeleverde accu die via USB is op te laden. De USB lader kabel is niet universeel, maar wordt meegeleverd.

De handleiding is Engelstalig en werkelijk geen voorbeeld van een duidelijke instructie. Als je niet eerder gevlogen hebt, is het echt raadzaam deze aandachtig te bestuderen. De truc zit in de stick die je ook kan indrukken. Daarmee verander je van basis naar expert modus. In deze setting reageert de copter agressiever. Niet mee beginnen dus! In de handleiding staat duidelijk dat dit GEEN speelgoed is. Nou lijkt deze opmerking meer juridisch van aard dan een certificering van de kwaliteit.

HUBSAN_MINI_QUAD_COPTERMet heli ervaring van uren vliegen met de Parrot Drones en wat spelen met de Beewi heli's blijkt het lastig met één joystick recht omhoog op te stijgen. De heli vliegt direct naar links. De vraagt rijst of we wel goed gekalibreerd hebben of wellicht iets in de handleiding over het hoofd gezien? Nog eens lezen en de start sequentie goed opgevolgd en vervolgens vliegt de heli weer razendsnel opzij. Na drie pogingen met de doos onder arm naar de winkel. Tja daar wordt het duidelijk dat ze jarenlange ervaring hebben met piloten die crashen.

De kwaliteit van het product wordt niet in twijfel getrokken. Vreemd genoeg wordt het product niet uit de winkel meegegeven na een visuele controle. Als koper ben je dus altijd schuldig aan onkundig vliegen als er maar iets met het product is. De 4 motoren reparatieset kost 24 Euro en is alleen met soldeerbout te vervangen. Kortom begin niet aan een Hubsan als je niet even in de winkel de unit laat voorvliegen. Wellicht dat andere winkels betere service geven, maar het is blijkbaar crisis. De kassa aanslag blijft in de winkel en de reparatie zorgt direct voor extra inkomsten. Sneu na een vlucht van een tiental seconden...

Over een week is de heli klaar voor een nieuwe poging. Dan kunnen we de vliegervaring direct vergelijken met een DJI Phantom die is aangeschaft via de webshop http://www.quadrocoptershop.nlhubsan-body

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Review: Hubsan X4 quadcopter”

 1. Hallo,
  Identiek dezelfde ervaring, echter van een andere winkel.
  De heli vliegt inderdaad direct opzij. Na 10 seconden, meteen 1 motor mogen vervangen. Bij een volgende poging de volgende motor. Zelfs bij het opsteken van de propeller kan de motor sneuvelen. Deze is super gevoelig.
  Nu zou het moederbord moeten vervangen worden, door kortsluiting van de crash ?
  Welke crash ? Sinds de aankoop, hebben we nog niet 1 vlucht kunnen uitvoeren.
  Is dit ondertussen bij U wel gelukt ?

  Groeten,
  Vike

 2. Ik heb er pas ook een gekocht bij dronecentraal.nl in Rijswijk. Verkoper had me wel geadviseerd om de eerste keer een training kruis te maken van 2 satéstokjes en eronder zetten.... Valt ie niet snel om en kan je dan rustig oefenen.

 3. wij Vader en Zoon hebben beiden voor de feestdagen ook zo'n Hubsan aangeschaft, deze vliegen beiden al uren zonder problemen.
  Wel voor deze Hubsan een beschermring om de props gekocht waardoor deze niets kunnen raken.
  Ook een aantal reserve accu's gekocht welke bovendien een grotere capaciteit hebben.
  Dus kortom wel veel vliegplezier

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 1 sterren.

THE GOOD

 • klein
 • oogt okay
 • budget plezier

THE BAD

 • kalibreren niet mogelijk
 • snel kapot
 • reparatie lastig
 • erg service afhankelijk
 • QC af fabriek?
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram