Somy krijgt het SySS veiligheidscertificaat op haar Tahoma smart home systeem

Met de introductie van Tahoma in 2012 zette Somfy als één van de eersten groots in op domotica ofwel het Smart Home. Inmiddels is het platform flink gegroeid en is Somfy de eerste die het SySS beveiligingscertificaat voor haar Smart Home platform wist te krijgen.

SySS is een Duits IT beveiligingsbedrijf dat het Tahoma systeem op kwetsbaarheden heeft gecontroleerd. Niets is immers vervelender dan een Hacker die met de verlichting gaat spelen of die meekijkt op de camera’s die je aan Tahoma hebt gekoppeld. Het certificaat van SySS geeft dan ook haan dat Tahoma’s encryptie zeer veilig is. Zelfs in combinatie met de externe servers van Somfy.

Somfy werkt ondertussen hard aan de ondersteuning van producten van derden. Zo kan het Tahoma systeem niet alleen overweg met Somfy’s eigen 433mHz systeem, maar ook met de IO-homecontrol standaard (Velux, Honeywell, KFV), EnOcean, de Airco’s van Hitatchi en de IP camera’s van Axis. Somfy heeft GadgetGear.nl ook laten weten dat de volgende update van Tahoma ondersteuning voor Z-Wave, Philips Hue en Danfoss radiatoren zal toevoegen. Daarmee is de Tahoma één van de meest uitgebreide oplossingen van dit moment. Reden genoeg voor ons om dit systeem binnenkort eens goed te testen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.