Tips om veilig op vakantie te gaan

De zomervakantie komt eraan. Hoe voorkom je dat bij thuiskomst jouw favoriete gadgets er niet meer zijn? GadgetGear heeft een serie anti-inbraaktips voor je verzameld.

Hou het huis bewoond

Zet een pan op het fornuis. Laat een kopje bij de bank staan. Laat het speelgoed van de kids lekker op de grond liggen. Hoe meer rommel, hoe slechter iemand kan zien dat er wel of niet wordt geleefd in huis. Zorg dat spullen die gemakkelijk verhandelbaar zijn, uit het zicht liggen. je kunt dure spullen vast ook wel bij buren of familie achterlaten. Denk bijvoorbeled aan die NAS met alle familiefoto’s erop.

Automatiseer je verlichting

Een verlicht huis is een bewoond huis. Of je nou gebruik maakt van een simpele schakelklok of van een uitgebreide Hue installatie, zorg dat het lijkt alsof je thuis bent. Denk daarbij aan de momenten waarop het donker is de komende tijd. Dat is laat. Denk ook aan de toiletten en doucheruimte.

Automatiseer je gordijnen

Heb je een Slide in huis? Zorg dat de gordijnen ook tijdens de vakantie open en dicht blijven gaan. Die veranderingen worden waargenomen en zaaien twijfel over jouw aanwezigheid.

Vermijd sociale media

Heel leuk, laten zien wat de kids vandaag weer hebben beleefd op die leuke camping in Frankrijk. Maar je vertelt de wereld ook dat je heel ver van huis bent. Niet doen! Zorg wel dat je buren weten dat je weg bent.

Laat één auto op de oprit

Heb je een eigen oprit? Laat je tweede auto daar staan. Of vraag buren met meerdere auto’s om er een auto neer te zetten.

Plaats camera’s

Bewaak jouw huis met camera’s. Voor buiten adviseren we de camera’s van Arlo. Geen geklooi met kabels enzo. Binnen adviseren we de camera’s van Somfy. Handig met een klepje. Met behulp van IFTTT kun je ze elkaar aan- en uit laten schakelen. Handig!

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra Zijkant
Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra

Plaats een alarmsysteem

Zorg ook dat je een alarmsysteem in huis hebt. Laat in het geval van inbraak via IFTTT of een andere dienst, alle verlichting binnen uitschakelen en de verlichting buiten aan. Inbrekers worden zo vertraagd in het vinden van de weg in jouw huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.