CES: Sony komt met metalen SmartWatch 3 en voegt IFTTT ondersteuning toe

In navolging van het succes van de Pebble Steel, komt ook Sony met een metalen uitvoering van de Sony SmartWatch 3. Daarnaast heeft Sony aangekondigd dat het haar bijbehorende Lifelog app openstelt voor IFTTT. Hiermee worden ook Lifelog wearables als de originele SWR10 SmartBand compatible met het smart home.

Sony SmartWatch 3 RVS

Tijdens de IFA toonde Sony de eerste uitvoering van de SmartWatch 3. De vierde generatie smartwatches van Sony en de eerste op basis van het Android Wear platform van Google. Tijdens de CES komt Sony met een kleine update voor de SmartWatch 3. Sony introduceerde daar een RVS uitvoering voor iedereen die liever een stalen klokje om de pols heeft.

Daarnaast komt Sony met een nieuwe houder voor de SmartWatch 3 waarmee je zelf een bandje kunt uitzoeken. Zo kun je de SmartWatch 3, net als de originele SmartWatch en SmartWatch 2, geheel aan jouw persoonlijke smaak aanpassen.

Verder lijken de specs van de SmartWatch 3 ongewijzigd. Hij draait nog steeds op Android Wear en beschikt nog steeds over een royaal 1,6 inch transflective display met een resolutie van 320×320. Sony verwacht dat de SmartWatch 3 begin 2015 in de winkel ligt.

Lifelog en IFTTT

Wie ons een beetje volgt, weet dat we gek zijn op gadgets die integreren met IFTTT. Sterker nog, dat is de enige reden dat ik de SWR10 SmartBand van Sony een tijdje terug verruilde voor de UP24 van Jawbone. Voor mij is het dan ook nog heel even wachten voor de SmartBand weer om de pols gaat.

De Lifelog app werkt nauw samen met Sony wearables als de SWR10 en de SmartWatch 3. Hij logt al jouw activiteiten, maar door openstelling van een open API en samenwerking met IFTTT, werkt LifeLog met veel meer gadgets samen.

Zo zal het mogelijk worden om vanaf jouw Withings Smart Body Analyzer wegingen direct door te sturen naar de Lifelog app. Ook zou je bij het naar bed gaan (lees: in nachtmodus zetten van de SmartBand) jouw Philips Hue of LifX verlichting kunnen uitschakelen. Bij het opstaan zou je de Nest thermostaat een reminder kunnen sturen dat het warm mag worden in huis. Een wereld van mogelijkheden dus voor deze Sony gadgets. Zodra Sony’s IFTTT kanaal live is, zullen we je een lijst met tips presenteren.

SmartBand SWR10

Verder liet Sony weten dat het steeds meer bandjes voor de SmartBand op de markt brengt. Zo heeft het met Roxy een speciale band ontwikkeld voor vrouwen. Net iets sierlijker en natuurlijk in een leuk kleurtje.

Sony-SmartBand-with-Roxy-Product-JPG-3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.