GadgetGear.nl

CES: De innovaties van Volkswagen

Naast Audi is ook Volkswagen op de CES aanwezig om nieuwtjes te laten zien. Zo heeft Volkswagen onder anderen de Golf R Touch op de booth gezet. Een golf die te bedienen is met handgebaren.

De Volkswagen Golf R Touch is een studiemodel waarop Volkswagen nieuwe technologie uitprobeert. Zo laat Volkswagen de digitale sleutel zien in de vorm van een smartphone app. Als autodieven een golf snel met een laptop kunnen openen moet de eigenaar dat gebruiksgemak immers ook kunnen ervaren ;-). Via de app zijn ook anderen te autoriseren om onderhoud aan de auto te plegen.

Een 7 inch touchscreen in de middenconsole van het dashboard doet niet alleen dienst als infotainment systeem. Alle belangrijke functies van de Golf R Touch zijn hierop terug te vinden. Via tactile feedback weet je waar jouw vinger zich bevindt zodat je de ogen zoveel mogelijk op het wegdek kunt richten.

Ook nieuw is trained parking. De Volkswagen herkent parkeerplaatsen die eerder gebruikt zijn en hoe er ingeparkeerd moet worden. Dit is een grote aanvulling op de park assist dat sinds 2007 in Volkswagens zit.

Voor de e-Golf zijn ook veel grote vernieuwingen aangekondigd. Het belangrijkste is de mogelijkheid om via inductie te laden. Je rijdt de e-Golf simpelweg boven de laadplaat en het laden zal beginnen. De verlichting in de spiegels geeft aan of de Golf nog aan het laden is, of dat de accu’s vol zitten. De Volkswagen e-Station Guide geeft aan waar laadstations te vinden zijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.