Aan diverse kanten lekken ze uit, de specificaties en zelfs foto’s van Canon’s nieuwste toestellen. Zo komt Canon met een nieuw topmodel in de 5-serie en krijgt ook de Canon EOS 700D een interessante opvolger.

Canon EOS 750D

De Canon EOS 750D zou op 6 februari worden geïntroduceerd. De websites Photorumors en Canon Rumors kwamen deze week met de nodige specificaties van dit nieuwe model. Uiteraard helemaal gebaseerd op geruchten, maar de kans dat de sites er faliekant naast zitten is niet heel groot.

Hoewel Canon de EOS 70D en de EOS 7D MkII nog van 20,2 megapixel sensoren voorzag, zou de EOS 750D weleens over een 24,2 megapixel sensor kunnen beschikken met een ISO bereik van 100-12.800. Het zou dan om een Hybrid CMOS AF III gaan welke gebruik maakt van een traditionele autofocus. Dit in tegenstelling tot een aantal modellen uit de hogere series die over Dual Pixel autofocus beschikken. Het autofocus systeem van de EOS 750 zou over 19 cross-type focuspunten beschikken. Vergelijkbaar met de EOS 70D.

Voor de beeldprocessor zou Canon voor de Digic 6 gekozen hebben. De Canon EOS 70D zou in staat moeten zijn om op Full HD te filmen en ook de HDR stand zal niet ontbreken. Ook wordt er gesproken over WiFi en zelfs NFC.

Canon EOS 5Ds

Canon lijkt (mogelijk gelijktijdig met de EOS 750D) ook de EOS 5Ds te gaan introduceren. Deze DSLR zou beschikken over een 50,6 megapixel FullFrame sensor. Deze heeft een ISO bereik van 100-6.400. Het nieuwe topmodel zou uitgerust worden met een Dual Digic 6 beeldprocessor en nieuwe tracking technologie die ook al in de EOS 1D X verscheen (iTR). De autofocus zal waarschijnlijk 61 focuspunten tellen.

Canon EF 11-24mm f/4L USM

Naast de twee nieuwe body’s zou Canon ook aan een nieuwe lens in de EF serie hebben gewerkt. Het gaat om de Canon EF 11-24mm f/4L USM. Verder zijn er nog weinig specificaties over deze lens te vinden.

Canon-L-Lens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.