Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Zwilling Twin Sigma keukenschraper

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goedkoop
  • Handig in gebruik
  • Vaatwasser bestendig

THE BAD

Dat keukengadgets (ook van grote merken) slim en goedkoop kunnen zijn bewijst de Zwilling twin sigma keukenschraper. Een gadget die je messen spaart en het werken in de keuken net even wat gemakkelijker maakt.

Keukenschrapers zijn een beetje een vergeten keukenhulpje. Simpel als ze zijn, zijn ze ideaal om al het snijwerk van je snijplank te schrapen. Zou je dit met je mes doen, zal me merken dat het mes veel sneller bot zal worden. De kosten van het slijpen van een mes zijn al snel groter dan dat van deze keukenschraper (€2,99 bij Bongers in Bemmel).

Unboxing

Over de unboxing valt weinig te vertellen. De verpakking van de Zwilling twin sigma keukenschraper bevat niet meer dan enkel de keukenschraper.

Zwilling Twin Sigma keukenschraper Packshot

Design

Zwilling heeft bij deze keukenschraper voor zwart, zacht plastic gekozen. De platte kant gebruik je om op de snijplank te schrapen. De ronde kant blijkt ook handig te zijn bij het afwerken van taarten en andere baksels. Daarnaast ligt de ronde kant prettig in de hand.

Zwilling heeft ook een gat in de Zwilling twin sigma keukenschraper aangebracht. Hiermee is de schraper gemakkelijk aan een haakje weg te hangen.

De ervaring

Over de ervaring valt niet veel meer te vertellen dan dat het grote oppervlak van de Zwilling twin sigma keukenschraper ideaal is om in één keer veel materiaal van de snijplank te schrapen. De simpele gadget doet gewoon wat hij moet doen en werkt daarin prettiger dan wanneer ik een mes zou gebruiken om materiaal van de snijplank te schrapen.

Conclusie

Ben je zuinig op je messen, dan is de Zwilling twin sigma keukenschraper een aankoop waar je geen spijt van krijgt. Kleine tip, koop er twee of drie. Altijd handig als je niet iedere dag de vaatwasser aanzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.