Test: Huiskamer Bootcamp Junior

Obesitas is een steeds groter probleem. Niet alleen onder aan het bureau gekluisterde volwassenen, maar ook bij kinderen. Vandaag hebben we dan ook een spel dat zich richt op net dat beetje extra beweging binnen het gezin; Huiskamer Bootcamp Junior.

Unboxing

De verpakking van Huiskamer Bootcamp Junior bestaat uit 35 opdrachtkaarten, twee scorekaarten (meer kun je gratis downloaden) en kaarten die uitleg geven over het spel.

Design

Het doosje van Huiskamer Bootcamp Junior ziet er erg netjes uit en de opdrachtkaarten zijn op stevig karton geprint waarbij de hoeken keurig zijn afgerond. Ook de handleiding staat op kaarten gedrukt, maar zonder afgeronde hoeken. Die beschadigen dus wat tijdens het spelen.

Qua kleurgebruik is het simpel gehouden in Huiskamer Bootcamp Junior, maar dat werkt effectief. De manier waarop je wordt toegesproken is buitengewoon plezierig voor jong en oud.

Huiskamer Bootcamp Junior Unboxed

Doel

Huiskamer Bootcamp Junior bevat geen stringente spelregels. Het gaat er vooral om dat je een opdrachtkaart pakt en deze opdracht gaat uitvoeren. Dit kan in je eentje, maar ook in een groep. Speel je in je eentje, moet je de gele opdrachtkaarten er wel uit halen. Deze zijn voor meerdere personen.

Iedere keer dat je een opdrachtkaart pakt, moet je deze één minuut uitvoeren. Door de prestaties te noteren, kun je over verloop van tijd zien of je beter wordt in het betreffende onderdeel. Elke opdracht duurt één minuut en je bepaalt zelf hoelang je speelt.

De ervaring

De opdrachten van Huiskamer Bootcamp Junior zijn vrijwel allemaal duidelijk beschreven en goed uitvoerbaar. Ook als je alleen bent. Het noteren van jouw scores is een goede motivatie om jezelf te verbeteren. Het gevaar zit hem er echter in dat je volgens de spelregels mag stoppen als je geen tijd, energie of zin meer hebt en zin is altijd gevaarlijk ;-). Het zou wel leuk zijn als je in het scoreformulier ook kunt bijhouden hoelang een speelsessie was zodat je de totale opbouw van jouw conditie kunt volgen.

Conclusie

Ik heb ruim een maand met Huiskamer Bootcamp Junior mogen spelen en merk dat kinderen bergen meer energie hebben dan ik. De opdrachten zijn lekker wisselend en dat motiveert mij om langer door te gaan dan ik in eerste instantie had verwacht. Het spel draagt voor mij duidelijk bij aan de minimaal 30 minuten per dag dat je moet bewegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Duidelijke uitleg
  • Gevarieerde opdrachten
  • Leuke vormgeving

THE BAD

  • Afwerking van de instructiekaarten kan beter
  • Scorekaarten missen de mogelijkheid om het totaal aan beweging bij te houden
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram