Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Blink mk2 met 4.5 sterren.

The Good
  • Twee afzonderlijke LED's
  • Software is goed bruikbaar
  • Koppeling met IFTTT
The Bad
  • Te groot om in een laptop te laten zitten


Wie IFTTT gebruikt heeft hem misschien al eens in het lijstje zien staan. Zo is hij ook bij mij op het netvlies gekomen. Ik heb het over de Blink(1). Een kleine USB dongle die voorzien is van tweezijdige LED verlichting. Het doel? Als slimme notificatieled dienen en dan beperkt zit niet alleen tot PC en Mac gebruikers. Ook servers, RaspBerry Pi’s en vele andere computers kunnen met de Blink(1) overweg.

Unboxing

ThingM levert de Blink(1) mk2 met een verlengde USB kabel en een beperkte handleiding. Meer heb je niet nodig.

Design

De Blink(1) mk2 kan het best worden beschreven als een kleine USB dongle met aan beide kanten een multicolor LED. Hij is lekker groot waardoor beide LED’s aardig wat ruimte krijgen om het matwitte materiaal aan de boven- en onderkant van de Blink(1) mk2 te verlichten. De hoeveelheid licht is ook enorm groot waardoor je niet om de Blink(1) mk2 heen kunt.

Blink(1) mk2 en Linux

Ik noemde al de mogelijkheid om de Blink(1) mk2 in servers of op de RaspBerry Pi te gebruiken. ThingM, de maker van de Blink(1) mk2, levert via de Blink(1) mk2 website dan ook alle handvatten die je nodig hebt om de Blink(1) mk2 werkend te krijgen. Vooral voor systeembeheerders kan de Blink(1) mk2 erg handig zijn om servers en serverproblemen optisch zichtbaar te maken.

Blink(1) mk2 en de PC/Mac

ThingM ontwikkelde speciaal voor de Blink(1) mk2 de Blink(1) Control software. Deze software laat je alle mogelijkheden van de Blink(1) mk2 uitproberen. Van gebruik als stroboscoop tot het simuleren van de verlichting van politiewagens. Daarnaast kun je via deze software de Blink(1) mk2 koppelen aan gebeurtenissen op de computer.

Blink1-Control

Zo kun je op een laptop de Blink(1) mk2 als waarschuwing instellen voor wanneer jouw accu bijna leeg is, maar ook gewoon als notificatie dat je een nieuwe e-mail hebt ontvangen.

IFTTT

Echt slim wordt het pas als je ook nog IFTTT aan de Blink(1) mk2 gaat koppelen. Zo kun je de Blink(1) mk2 regen laten nadoen op het moment dat jouw Netatmo regenmeter regen waarneemt, wanneer je een kwartiertje later een afspraak in jouw Google agenda hebt staan of wanneer de zon ondergaat. Altijd een mooi moment voor fotografie.

Blink1-IFTTT

Het toevoegen van IFTTT kent iets meer uitdaging dan bij reguliere IFTTT producten. In de Blink(1) Control app moet je de labels van de IFTTT acties koppelen aan lichtpatronen. Anders zal de Blink(1) mk2 de IFTTT meldingen niet kunnen omzetten in een lichtpatroon.

Het IFTTT kanaal van Blink(1) kent natuurlijk geen triggers omdat de Blink(1) zelf niets kan waarnemen, maar als boodschapper blijkt de kleine LED perfect.

Conclusie

De Blink(1) mk2 is een voorbeeld van hoe iets enorm simpels ook enorm handig kan zijn. Of je nou op de hoogte wenst te zijn van dat het gaat regenen of gewoon als je eindelijk eens een mailtje krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.