Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Vogel’s Universal Tablet Holder (RingO)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk een universele tablethouder voor RingO
  • Ook geschikt voor het ophangen van grotere smartphones

THE BAD

We waren al vroeg enthousiast over het RingO systeem, maar de beschikbare covers beperkten zich vaak tot de iPad’s en een klein aantal populaire Samsung tablets. Met de Universal Tablet Holder komt Vogel’s eindelijk met een oplossing die overal mee samenwerkt. Zelfs met phablets.

Unboxing

Wij ontvingen van Vogel’s de Universal Car Pack uitvoering van de Universal Tablet Holder. Deze bevat naast de Universal Tablet Holder ook een RingO hoofdsteunhouder voor in de auto (lees de review).

Design

De Universal Tablet Holder is meer een slimme clip geworden waar je jout tablet of phablet in klemt. Vogel’s geeft op de verpakking aan dat hij bruikbaar is voor tablets van 7 inch tot en met 12 inch. Zolang ze maar niet meer dan een kilo wegen.

Bij onze test blijken ook phablets en grote smartphones prima in de Universal Tablet Holder te klemmen. Om goed te klemmen moet het apparaat dat je erin klemt minimaal 14CM en maximaal 21,5CM breed zijn. Deze maat is wat preciezer en dat kan handig zijn. De het schermformaat zegt immers niets over de dikte van de bezel eromheen.

Hoewel de universele toepasbaarheid van de nieuwe Universal Tablet Holder een enorm pluspunt is, biedt de Universal Tablet Holder natuurlijk niet de bescherming die de op maat gemaakte RingO holders bieden, maar ook dat lijkt opgelost. Bij gebruik van dunne cases om je tablet, biedt de klem voldoende ruimte om deze niet te hoeven verwijderen. Bijvoorbeeld bij de Galaxy Tab 8.0 hebben we de originele cover gewoon om de tablet laten zitten terwijl we hem in de Universal Tablet Holder plaatsten.

Gebruik

De Universal Tablet Holder is volledig compatible met alle RingO houders die we hier voorhanden hebben. De klemmen zitten stevig om de tablet en de Universal Tablet Holder zit zelf mooi stevig op de verschillende mounts. Wat mij betreft een schot in de roos.

Conclusie

Met de Universal Tablet Holder is het RingO systeem eindelijk voor vrijwel elke tablet te gebruiken. Daarnaast is het aardig dat je ook smartphones met de Universal Tablet Holder kunt vastklemmen mits ze minimaal 14CM hoog zijn. De Universal Tablet Holder is misschien wel de meest waardevolle toevoeging aan het RingO systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.