Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Vodafone Smart 4 Turbo met 4 sterren.

The Good
  • Enorm goedkoop voor wat je krijgt
  • Android 4.4 KitKat
  • Bluetooth 4.0
  • Reageert vlot
The Bad
  • CPU is langzamer geklokt dan op de verpakking staat


De Smart 4 Turbo is de tweede Android smartphone waarmee Vodafone zelf de markt op komt. Hij is iets goedkoper dan de Smart 4 Power, al zou de naam kunnen suggereren dat het juist om een sneller model dan de power zou moeten gaan. Laat je niet verleiden, want het blijkt echt een smartphone naar haar prijs.

Unboxing

Vodafone levert de Smart4Turbo lekker compleet met NFC tags, USB kabel, USB lader en oordopjes. Prima.

Design

De keuze voor een witte, plastic achterkant is goed bedacht door Vodafone, maar neemt niet weg dat de voorkant niet te onderscheiden is van de gemiddelde Chinese budget smartphone. Knoppen onder het scherm laten je optimaal van het scherm kunt genieten. Door het wat kleinere 4,5 inch display ligt het toestel wel lekker in de hand.

Display

Het 4,5 inch display is een IPS paneetje van het goedkoper soort. Dit merk je doordat de kijkhoek zeer beperkt is. Het is te doen als je alleen naar het scherm moet kijken, maar als je iets aan anderen wilt laten zien is het display wat lastig te hanteren. De resolutie is 480×854. Dat zijn niet heel veel pixels, maar dat komt ten goede van de snelheid.

Het display zelf lijkt niet echt beschermd te zijn. Het glas voelt stroef en goedkoop aan. Dit zien we vaker in deze prijsklasse.

Specs

Onder de motorkap doet dit budget toestel van Vodafone het een stuk beter. Het toestel is uitgerust met een 1.2GHz quad-core processor. Nouja, in theorie. In de praktijk lijkt hij niet harder te mogen lopen dan 1.9GHz. Een opvallende constatering. De 1GB aan werkgeheugen en de Adreno 305 leveren wel een aardige snelheid op om games mee te spelen. Daarmee kwalificeert de configuratie zich wel als prima budget smartphone voor kinderen.

Vodafone Smart 4 Turbo 3D Mark

Je krijgt van Vodafone 4GB aan interne opslag en dat is bar weinig. Dit is gelukkig wel op te lossen met behulp van een Micro-SD kaartje. Verder is dit natuurlijk een 4G LTE toestel voor wel heel weinig geld.

Android

De Smart4Power loopt keurig op Android 4.4 en heeft Bluetooth 4.0 aan boord in combinatie met NFC. Het is dan ook geen enkel probleem om met de nieuwste gadgets te verbinden. Vodafone heeft vooral veel gebruikstips in de interface gestopt alsmede een hoop eigen apps. Verder is het toestel lekker clean gebleven.

Vodafone-Smart-4-Power

Camera

Je krijgt in de Vodafone Power 4 Turbo een vijf megapixel camera om foto’s en video’s mee te schieten. Ook hier zien we weer dat we echt met een budget toestel te maken hebben. Hoewel de foto’s er op de PC beter uitzien dan op het display, zijn ze erg blauw en donker. Ook qua scherpte weet de camera niet uit te blinken, maar voor deze prijsklasse is het natuurlijk prima.

Conclusie

De Vodafone Power4Turbo is het absolute budgetmodel van Vodafone, maar heeft al wel 4G LTE ondersteuning. Hoewel het voor kinderen een prima toestel lijkt, zal een wat serieuzere gebruiker toch al snel tegen irritaties aanlopen voor wat betreft het scherm. Even doorsparen voor bijvoorbeeld de Smart4Power is dan zeker aan te raden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.